Manşetler

Nokia 8: Ne zaman tanıtılıyor, neler bekliyoruz?

Nokia markasının kullanım hakları HMD Global tarafından alındığından bu yana, bu markayı taşıyan ilk amiral gemisi akıllı telefon, nam-ı diğer Nokia 8 nihayet ortaya çıkıyor. Nokia, bu yıl Mobil Dünya Kongresi ile birlikte akıllı telefon sahnesine geri dönmüştü. Ancak o zamanlar Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 gibi, daha makul fiyatlı Android telefonların tanıtılması tercih edilmişti.

Nokia 8 ise, HMD Global’in çıkardığı, gerçek anlamdaki ilk amiral gemisi Android telefon olacak. Bu telefonla ilgili beklenti de epey büyük.

Nokia 8 ne zaman tanıtılıyor, bizi neler bekliyor. Bu yazıda bilinmeyenleri mercek altına alıyoruz.

Nokia 8 ne zaman tanıtılıyor?

Nokia 8’in tanıtımı 16 Ağustos tarihinde, yani bugün İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek bir etkinlikte gerçekleşecek. Böylelikle HMD Global, eylül ayı başında Berlin’de düzenlenecek IFA’da tanıtılacak yeni Android telefonların yaratacağı gürültüden etkilenmemiş olacak. Ayrıca Galaxy Note 8’in 23 Ağustosta gerçekleşecek lansmanından önce de yeni amiral gemisi tanıtılmış olacak.

Etkinlik Türkiye saatiyle 22.30’da gerçekleştirilecek. Bu da Nokia 8 ile ilgili resmi bilgilerin 16 Ağustos akşamının geç saatlerinde ortaya çıkacağı anlamına geliyor.

Nokia 8 tanıtım etkinliği internet üzerinden yayınlanacak mı?

Şu an için bu yönde bir bilgi yok. Ancak Nokia daha önce MWC etkinliğini yayınlamıştı. Bu nedenle amiral gemisi telefonuyla ilgili de benzer bir hamle görebiliriz. Kesin bilgi aldığımızda bu bölümü güncelleyeceğiz.

Nokia 8 ile ilgili neler bekleniyor?

Nokia 8 ile ilgili çeşitli sızıntılar bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Popüler sızıntı kaynaklarından Evan Blass sayesinde, telefonun 5.3 inçlik, kenarları neredeyse çerçevesiz bir ekran taşıyacağını biliyoruz. Aynı zamanda tamamen metal gövde ve arkada çift kamera da sızan diğer özellikler arasında yer alıyor.

Kameranın detaylarıyla ilgili olarak her şey açıklığa kavuşmuş değil. HMD ve Zeiss iş ortaklıklarını duyurmuştu. Bu nedenle Zeiss optik sisteminin bir Nokia telefonuna geri dönüş yapmasını bekliyoruz. Böylelikle ilk kez Android ile çalışan bir Nokia telefonunda Zeiss kamera teknolojisini görmüş olacağız. Ancak bu telefonun Nokia 8 olup olmayacağını şu an için bilmiyoruz.

Ekranın 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Böylelikle telefon çözünürlük anlamında 2017’nin diğer telefonlarını yakalayacaktır. Ayrıca Qualcomm Snapdragon 835 ile çalışacağı ve 6 GB RAM barındıracağı da söyleniyor.

Nokia 8’de genişletilebilir hafıza desteği de bulunabilir. Aynı özelliği daha önce çıkan Nokia markalı telefonlarda da görmüştük. 3.5 mm. kulaklık jakının da üst kenarda bulunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER