Teknoloji

Nokia 8 HMD Global’in Çin ofisi tarafından yanlışlıkla sızdırıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia 8 cinHMD Global’in uzun süredir beklenen ve sızıntılarla iyiden iyiye ortaya çıkan Nokia 8’i yakında tanıtması öngörülüyor. Sızıntıların önünü alamayan şirket, Çin ofisi aracılığıyla listeye yeni bir sızıntı daha ekledi.

HMD Global’in Çin’deki internet sitesi üzerinden yapılan paylaşım kısa süre içinde kaldırıldı. Ancak şirketin hızlı davranması, sayfanın ekran görüntülerinin alınmasını engellemedi. Bu ekran görüntüsü, başta telefonun ismi olmak üzere sızan pek çok bilgiyi ve görüntüyü doğruluyor.

Akıllı telefona ait olduğu söylenen fotoğraflar kısa bir süre önce ünlü duyumcu Evan Blass tarafından paylaşılmıştı. Nokia tarafından paylaşılan sayfa da Blass’in yayınladığı fotoğrafın doğruluğunu gösteriyor. Telefonun üst ve alt kenarlarda kalınlaşan ekran çerçevesi, parmak izi tarayıcısı taşıyan ana ekran tuşu ve bu tuşun etrafındaki Android navigasyon tuşları net biçimde görülüyor.

Nokia’nın yanlışlıkla aktif hâle getirdiği web sayfasında telefonun arkası görülmüyor. Ancak daha önceki sızıntılar bu konuda da fikir edinmeyi sağlamıştı. Telefonun arka panelinin ince ve kavisli olması, metal kasa için sunulacak renk seçenekleri arasında mavinin de bulunması bekleniyor. Son sızıntıda görünmese de telefonda çift arka kamera bulunmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Nokia 8 31 Temmuzda tanıtılabilir

Nokia’nın yeni amiral gemisinde 2K çözünürlüklü 5.3 inç ekranın bulunması bekleniyor. Qualcomm Snapdragon 835 işlemciye 4 ve 6 GB RAM’in eşlik etmesi öngörülüyor. Telefonun tanıtım tarihi konusunda somut bir ipucu bulunmasa da, oklar çoğunlukla 31 Temmuz tarihini işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER