Manşetler

Nokia markalı ilk 5G telefonu; Nokia 8.3 5G tanıtıldı

Nokia markalı ilk 5G telefonu; Nokia 8.3 5G tanıtıldı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HMD Global, beklenen yeni amiral gemisi Nokia telefonu Nokia 8.3 5G’nin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni Android telefon, HMD’nin ürün portföyüne eklediği ilk 5G Nokia akıllı telefonu olma özelliğini taşıyor.

Dünyanın ilk küresel ve geleceğe hazır 5G Nokia akıllı telefonu olarak nitelendirilen Nokia 8.3 5G, tüm dünyada operatörlerin kullanıma sunmaya başladıkları bağımsız ve bağımsız olmayan 5G kombinasyonları desteği ile birlikte, birden fazla ve sürekli değişen 5G ağ dağıtımlarını destekleyecek şekilde tasarlandı.

Qualcomm modüler platformunun parçası olarak, Qualcomm 5G RF Ön Uç modülünü kullanan ilk akıllı telefon olan Nokia 8.3 5G, 40’tan fazla farklı RF bileşenini tek bir modülde bir arada sunuyor ve bu da cihazı sadece küresel bir cihaz değil, aynı zamanda geleceğe ve 5G?deki bir sonraki adıma hazır bir cihaz haline getiriyor.

Nokia 8.3 5G, ZEISS lenslere sahip PureView dörtlü kamera ile birlikte geliyor. 64 megapiksel ana kameranın yanında 12 megapiksel ultra geniş açılı sensör de mevcut. Diğer iki kamera ise derinlik sensörü ve makro kamera olarak eklenmiş. ZEISS Cinema çekim ve düzenleme uygulamasını ilk kez sahneye çıkaran ve çok düşük ışıkta bile video çekimi yapma olanağının yanı sıra OZO ses özelliğini de sunan Nokia 8.3 5G sınırlar olmadan yaratıcı olmak isteyenler için ideal bir telefon olarak nitelendiriliyor.

Telefonun 6.81 inç Puredisplay ekranı Full HD+ çözünürlük sunuyor. HDR özellikli bu panel kontrast oranını ortamdaki ışığa göre otomatik olarak ayarlıyor. Sol üst köşedeki delikte ise ZEISS optikli 24 megaiksel selfie kamerası bulunuyor.

Nokia 8.3 5G’de Snapdragon 765G işlemci var

Snapdragon 765G işlemci barındıran Android telefonun 6 GB ya da 8 GB RAM seçenekleri mevcut. Saf Android arayüzlü Android 10 ile geliyor. Telefon Android One programının bir parçası olduğu için 2 yıl boyunca güncelleme ve 3 yıl boyunca da aylık güvenlik yamaları garanti ediliyor. Depolama alanı seçenekleri olarak 64 GB ve 128 GB’ı görüyoruz. microSD kart yuvası da mevcut.

Geleceğe hazır 5G için optimize edilen Nokia 8.3 5G, her zaman bir sonraki aşama için hazır olacak ve böylece daha fazla insanın, nereye giderlerse gitsinler, inanılmaz yüksek hızlarda veri akışı ve oyun deneyiminin keyfini çıkarabilecekleri anlamına geliyor. Fin köklerini devam ettiren Nokia 8.3 5G, doğrudan arktik gökyüzünden ilham alarak Kutup Gecesi renginde satışa sunuluyor. Bu, tek renk seçeneği olma özelliğini taşıyor. Yurt dışı başlangıç fiyatı 599 avro olarak açıklandı ve yaz aylarında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER