Teknoloji

Nokia 7 Plus sızıntısı uzun ekran ve ince çerçeveyi somut biçimde gösteriyor

nokia 7 plus2018 Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC 2018) sayılı günler kalmışken, etkinlikte tanıtılması beklenen akıllı telefonlara dair yeni işaretler gelmeye devam ediyor. Nokia 7 Plus da söz konusu grubun üyeleri arasında yer alıyor. İnternete sızan yeni bir fotoğraf, telefonun uzun ekranını ve ince çerçevesini somut biçimde gösteriyor.

Akıllı telefonun özellikleri ve telefona ait olduğu söylenen tanıtım fotoğrafları kısa süre önce internete düşmüştü. Yeni sızıntı ise telefonun uzun ekranının daha net biçimde görülmesini sağlıyor. Bir kişinin elinde görüntülenen telefon, 18:9 görüntü oranına sahip 6 inç ekranıyla büyük bir cihaz olduğunu belli ediyor.

Orta segmentte konumlanan cihazın kalbinde Qualcomm Snapdragon 660 yonga setinin bulunması bekleniyor. Bu yonga setinin Adreno 512 GPU barındıracağı söyleniyor. 4 GB RAM, 64 GB dahil depolama alanı ve USB-C girişi de diğer özellikler arasında sayılıyor. Dahili depolama alanının microSD kart desteğiyle genişletilebileceği ifade ediliyor.

Akıllı telefona dair en ilginç bilgi ise bir Android One cihazı olması gibi görünüyor. Google’ın gelişen pazarlardaki giriş seviyesi cihazlar için başlattığı bir program olan Android One için Nokia’nın yeni telefonu oldukça yüksek bir yerde duruyor.

Nokia 7 Plus 25 Şubat’ta tanıtılacak

Nokia 7 Plus’ın Nokia markalı akıllı telefonların üretcisi HMD Global’ın 25 Şubat’ta Barselona’da düzenleyeceği etkinlikte gözler önüne çıkması bekleniyor. HMD Global’in etkinlikte başka telefonları tanıtması da muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER