İnternette dolaşan dedikodular, Nokia’nın tıpkı eski günlerdeki gibi kısa aralıklarla yeni telefonlar tanıtacağı iddialarını destekliyor. Telefonlarının üretim hakkını HMD Global’a devreden şirket; Nokia 3, 5 ve 6’yı 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmıştı. Bu modellerin ardından gözler doğal olarak Nokia 7 ve 8’e çevriliyor. Orta segmentin üst kısmında konumlanması beklenen bu telefonlarda Qualcomm’un henüz resmen duyurmadığı Snapdragon 660 işlemcinin bulunması bekleniyor.
İşlemci ve ekran çözünürlüğü çerçevesinden bakıldığında Nokia 3, 5 ve 6 orta segmentin alt katlarında konumlanıyor. Nokia 6 ve 5’te Qualcomm Snapdragon 430 işlemci bulunuyor. Nokia 6’da Full HD çözünürlüklü bir ekran yer alırken, diğer telefonlar HD çözünürlüklü ekran taşıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy A27 5G daha ince çerçeveler ve yeni işlemciyle geldi

Galaxy Z Fold 8 Ultra daha yüksek çözünürlüklü ekranla gelebilir

Honor’un sıradaki telefonu 14.000 mAh pille gelebilir

Oppo Find N7 daha geniş ekran ve farklı kamera tasarımıyla gelebilir

Samsung Galaxy Z Fold 8 ve Z Flip 8 daha yüksek fiyatlarla gelebilir
Kaynaklar Nokia 7 ve 8 içinse Snapdragon 660 işlemciyi işaret ediyor. Söz konusu işlemcinin henüz Qualcomm tarafından resmen doğrulanmadığını ve sadece sızıntılarda görüldüğünü belirtmek gerekiyor. İşlemcide dördü 2.2 GHz, dördü 1.9 GHz hızında sekiz çekirdek olduğu söyleniyor. Snapdragon 660 da Snapdragon 835 ile yakın zamanlarda internete sızmıştı. Dolayısıyla bu işlemcinin de kısa süre içinde resmen duyurulması öngörülüyor.
Nokia 7 ve 8’in tanıtımı IFA 2017’ye kalabilir
Nokia’nın müstakbel telefonları arasındaki tek benzerliğin işlemci olduğu söyleniyor. Bu telefonlardan birinde QHD diğerinde ise Full HD çözünürlüklü ekranın bulunacağı iddia ediliyor. Telefonların tanıtımının ise IFA 2017’ye kalabileceği belirtiliyor.
KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


