Teknoloji

Nokia 7.2’nin arka kamerasının tasarımı ortaya çıktı

nokia 7.2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HMD Global‘ın eylül ayında Berlin’de gerçekleştirilecek IFA 2019’da Nokia markalı bazı yeni telefonların tanıtımını yapması bekleniyor. Nokia 7.2 de bu grubun üyeleri arasında sayılıyor. Telefonla ilgili söylentiler bir süredir etrafta dolaşsa da, ortaya pek fazla somut detay çıkmamıştı.

Ancak Nokia’nın kamera teknolojisi konusunda işbirliği yaptığı Zeiss Group’un çalışanlarından biri tarafından atılan tweet, işleri değiştirdi. Söz konusu tweet’te Nokia 7.2’nin arka panelinin yakın çekim bir fotoğrafı da yer alıyor. Bu fotoğraf sayesinde hem telefonun arka kamerasının tasarımını görmek hem de bu kameranın yetenekleri konusunda fikir yürütmek mümkün oluyor.

Joachim Kuss isimli Zeiss çalışanı tarafından atılan tweet, hâlihazırda silinmiş durumda. Ancak tweet’in silinmiş olması, tweet’teki fotoğrafın internette dolaşmasının önünde bir engel teşkil etmiyor.

Kuss’un paylaşımında şu ifadeler yer alıyordu: “Dün yeni Nokia 7.2’yi Zeiss Group genel merkezinde bazı teknoloji muhabirlerine gösterdik. Eylül ayında yapılacak tanıtımdan önce bunu mümkün kıldığı için HMD Global’a teşekkür ediyoruz. Günümüzde mobilin ve video çekiminin geldiği nokta, beni hâlâ şaşırtıyor.”

Kuss tarafından paylaşılan fotoğrafta üç lens ve bir flaşın kare şeklinde dizildiği, yuvarlak bir kamera sistemi tasarımı görülüyor. Bu yuvarlağın ortasında Zeiss logosu yer alıyor. Sistemde ana kamera sensörüne derinlik sensörünün ve geniş açılı lensin eşlik edeceği görülüyor.

Nokia 7.2 ekrana entegre parmak izi tarayıcısı taşıyacak mı?

Kuss’un paylaşımında dikkat çeken bir diğer nokta ise kameranın hemen altındaki yuvarlak parmak izi tarayıcısı oluyor. Söz konusu tarayıcının varlığı, Nokia 7.2’de parmak izi tarayıcısının ekranın içine yerleştirilemediğini gösteriyor. Mavi renkli alüminyum çerçeve de fotoğrafta göze çarpan bir diğer unsur oluyor.

Nokia 7.2 hakkında dikkat çekici bilgiler barındıran tweet’in silinmesi, bilgilerin doğru olduğunu düşündürüyor. Tüm detayları görmek içinse eylül ayına kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER