Teknoloji

Nokia 7.1 sızıntısı tasarımı ve olası fiyatı gözler önüne seriyor

nokia 7.1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, hem 4 Ekim‘de hem de 11 Ekim’de bir etkinlik düzenleyecek. Söz konusu etkinliklerden birinde tanıtılması beklenen telefonlar arasında Nokia 7.1 de yer alıyor. Akıllı telefona dair son sızıntı hem tasarım ve özellikler hem de olası fiyat hakkında fikir edinmeyi mümkün kılıyor.

WinFuture tarafından paylaşılan ve Nokia 7.1’e ait olduğu söylenen fotoğraflarda ilk olarak ekranın üstündeki çentik göze çarpıyor. Çift lensli arka kamera, cam arka panel ve metal çerçeve de ilk başta dikkat çeken unsurlar arasında bulunuyor. Haberde yer alan bilgilere göre, Nokia 7.1 tartıda 169 gram çekiyor. Telefonun kalınlığı ise 8 mm.’nin altında.

Akıllı telefonun çentikli ekranının 5.8 inç büyüklüğünde olacağı belirtiliyor. 19:9 görüntü oranına sahip IPS LCD panelin 2244 x 1080 piksel çözünürlük sunacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Telefonun kalbinde sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 636 yonga seti yer alırken, bu yonga setine eşlik edecek bellek ve dahili depolama alanının kapasitesi konusunda kullanıcıların önüne iki seçeneğin çıkması öngörülüyor. Bu seçeneklerden birinde 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanının, diğerinde ise 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanının olması bekleniyor. Her iki seçenekte de Nokia 7.1’in depolama alanını microSD kart ile genişletmek mümkün olacak.

WinFuture’da yer alan habere göre, Nokia 7.1 12 ve 5 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan bir arka kamera modülü taşıyor. Bu iki lensin hangi amaçlarla kullanılacağı bilinmiyor. Ancak ikinci lensin derinlik algılama yeteneğine sahip olması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Arka kamera modülünün 4K çözünürlüklü video kaydının yanı sıra HDR fotoğraf ve video çekmek gibi yeteneklere sahip olacağı söyleniyor. Telefonun önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın bulunacağı belirtiliyor.

Nokia 7.1 kutusundan büyük ihtimalle Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacak. Telefonun Android One programının çatısı altında olması ve bu nedenle saf Android deneyimini sunması da öngörülenler arasında yer alıyor.

Nokia 7.1 22 Ekim’de satışa sunulabilir

Sızıntıya göre, telefonun 3 GB RAM’e sahip modeli Avrupa’da 350 Avro karşılığında satılacak. 4 GB RAM taşıyan versiyonun fiyat etiketinde ise 400 doların çok az altında bir rakam yazacak. Mevcut bilgilere göre, Nokia 7.1 22 Ekim itibarıyla raflardaki yerini alabilir.

İLGİLİ HABERLER