Teknoloji

Nokia’nın beklenen 6 inç ekranlı telefonu Lumia 1520’ye ait yeni fotoğraflar yayınlandı

Nokia’nın yakında çıkaracağı tahmin edilen 6 inç ekranlı Lumia 1520 Windows telefonuna ait olduğu iddia edilen fotoğraflar The Verge sitesinde yayınlandı. Sitenin bir okuyucusu tarafından gönderilen fotoğraflarda Lumia 1520 ile bir Sony Xperia cihazının yan yana fotoğrafı da bulunuyor. Böylelikle Nokia’nın 6 inç 1080p ekranlı telefonunun ne kadar büyük olduğu ortaya çıkıyor.

nokia-lumia-1520-090913

İddialara göre Nokia Lumia 1520’de Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 6 inç 1080p ekran, 32 GB dahili bellek ve SD kart yuvası bulunacak.

Nokia Lumia 1520’nin arkasında da, Lumia 925’te olduğu gibi, kameranın yerleştirildiği bölümde küçük bir tümsek bulunuyor. Ayrıca cihazın görüntüsü geçtiğimiz haftasonuna girilirken sızan basın fotoğrafındaki cihaza da benziyor. Microsoft’un General Distribution 3 olarak bilinen en son Windows Phone 8 güncellemesiyle yüklü olarak gelecek bu cihazın 1080p destekli Başlangıç Ekranına Canlı Kutucuklar için ek bir sütunun daha eklendiği görülüyor.

Bu cihazın da Samsung Galaxy Note 3 gibi kapasitif kalem içerip içermeyeceği bilinmiyor. Bununla birlikte Microsoft ve Nokia’nın daha büyük ekranlı Windows telefonlarını yazılım tarafında destekleyecek önemli değişiklikler yapıp yapmadığı da henüz su yüzüne çıkmış değil.

Lumia 1520’de çalışacak Windows Phone 8 GDR3 güncellemesiyle ilgili detaylar geçtiğimiz hafta sızmıştı. Güncellemenin otomobil kullanırken çağrıları veya mesajları otomatik olarak sessize almayı sağlayan bir Sürüş Modu barındırdığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca düşey yön kilidi, geliştirilmiş çoklu görev desteği ve yazılı mesaj, sesli mesaj, e-posta, hatırlatıcılar için özelleştirilmiş sesler de güncellemenin yenilikler listesinde bulunuyor.

Bandit kod adıyla da alınan Nokia Lumia 1520’nin önümüzdeki haftalarda tanıtılması bekleniyor. Aşağıdaki ilgili bağlantıda Nokia Lumia 1520’ye özel daha fazla fotoğraf bulabilirsiniz.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER