Teknoloji

Nokia 6.3 görselleri dörtlü kamera ve çentikli ekranı gösteriyor

nokia 6.3

Nokia 6.3 hakkındaki söylentiler geçtiğimiz mayıs ayından bu yana etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun 2020’nin sonu itibarıyla tanıtılması beklense de, bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti. HMD’den henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da, akıllı telefona ait olduğu söylenen görseller OnLeaks tarafından paylaşıldı. Nokia 6.4 adıyla da resmiyet kazanabileceği belirtilen telefonun nisan ayından önce resmiyet kazanacağı iddia ediliyor.

Nokia 6.3’ün görsel bakımdan Nokia 6.2’ye benzediği görülüyor. Telefonun 6.45 inç büyüklüğündeki ekranının üzerinde damla bir çentik bulunuyor. Cihazın arkasında ise yuvarlak bir kamera modülü görülüyor. Burada dört sensör yer alıyor. LED flaşın kamera modülünün dışına çıkarılması da göze çarpıyor.

Son sızıntıda kameranın detayları konusunda bilgi verilmiyor. Ancak Nokia 6.3’le ilgili geçmiş sızıntılarda telefonun ana arka kamerasının 24 megapiksel çözünürlüğe sahip olduğu görülmüştü. 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik sensörü de sistemin parçaları arasında sayılıyor. Telefonun önünde ise 16 megapiksel bir kameranın bulunacağı belirtiliyor.

Nokia 6.3 3 GB RAM ile gelecek

Nokia 6.2’de parmak izi tarayıcısı kameranın altında yer alıyordu. Nokia 6.3’te ise tarayıcının güç butonuna yerleştirildiği görülüyor. Telefonun sol kenarında ise nano SIM ve microSD kart yuvalarının yanı sıra Google Asistan tuşu bulunuyor. Alt kenarda USB-C girişi, mikrofon ve hoparlör yer alıyor. 3.5 mm. kulaklık jakı ise üst kenara yerleştirilmiş.

Dedikodulara göre, Nokia 6.3 Snapdragon 67x veya Snapdragon 730 işlemciyle gelecek. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Akıllı telefonun Avrupa’da 249 avro karşılığında satılacağı söylense de, henüz bu konuda bir doğrulama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER