Teknoloji

Nokia 6 (2018) sızıntısı farklı donanım seçeneklerini işaret ediyor

nokia 6 (2018)HMD Global’in 2018’de Nokia markalı yeni akıllı telefonlar çıkartmayı planladığı bir sır değil. Bunlardan birinin de orta segmentte konumlanan Nokia 6 (2018) olması bekleniyor.

Söz konusu ismin kulağa pek heyecan verici gelmediği bir gerçek. HMD Global’in telefonu başka bir isimle piyasaya sürmesi de muhtemel görünüyor. Ancak isim ne olursa olsun, sızıntılar şirketin telefon için iki farklı donanım seçeneği sunabileceğini gösteriyor.

2018 model Nokia 6’nın versiyonlarından birine ait olduğu söylenen özellikler, bundan iki hafta önce Çin’in telekomünikasyon sertifika kurumu TENAA’nın belgeleri aracılığıyla ortaya çıkmıştı. Telefonun ikinci versiyonuna ait olduğu söylenen özellikler de yine TENAA’nın belgeleri aracılığıyla internete sızd.

İki versiyon arasındaki temel fark, ekran olacak gibi görünüyor. İlk sızıntıdaki modelde 18:9 görüntü oranına sahip bir ekran yer alıyordu. İkinci sızıntıda ise 16:9 görüntü oranına sahip, 5.5 inç Full HD çözünürlüklü bir ekran işaret ediliyor.

TENAA sızıntısı telefonda 2.2 GHz sekiz çekirdekli Qualcomm yonga setinin bulunacağını gösteriyor. Ancak bu yonga setinin model ismi konusunda belgelerde herhangi bir bilgi yer almıyor. Ancak akıllara gelen ilk ihtimaller Snapdragon 630 ve 660 yer alıyor. Yonga setine 4 GB RAM ile 32 veya 64 GB dahil depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor.

Nokia 6 (2018) kutusundan Android 7.1.1 Nougat ile çıkabilir

16 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera ile 3000 mAh kapasiteli pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Nokia akıllı telefonlarını Android Oreo ile güncellemeye başlasa da Nokia 6 (2018)’in kutusundan Android 7.1.1 Nougat ile başlayacağı görülüyor.

İLGİLİ HABERLER