Teknoloji

Yeni Nokia 6’ya ait fotoğraflar tanıtım öncesinde internete sızdı

nokia 6 (2018)HMD Global’in Nokia 6’nın yeni versiyonu üzerinde çalıştığına dair haberler geçtiğimiz yılın sonlarında gündeme gelmeye başlamıştı. Nokia 6 (2018) adıyla anılan akıllı telefonun ocak ayının ikinci yarısında tanıtılması beklense de, bir sosyal medya paylaşımı telefonun 5 Ocak’ta resmiyet kazanma ihtimalini öne çekmişti. İnternete sızan ve yeni Nokia 6’ya ait olduğu söylenen fotoğraflar ise kullanıcılara kendilerini nelerin beklediği konusunda ipucu veriyor.

HMD Global’in yeni Nokia 6’da Qualcomm Snapdragon 600 serisi bir yonga setini tercih etmesi bekleniyor. Telefonun RAM kapasitesi ve dahili depolama alanı konusunda da selefinden daha gelişmiş seçenekler sunması öngörülüyor.

Sızan fotoğraflar, tasarım bakımından yeni Nokia 6’dan pek fazla sıra dışı bir şey beklememek gerektiğini gösteriyor. Akıllı telefon, genel hatları itibarıyla selefiyle fazlasıyla benzer görünüyor. Ancak çerçevede ve kamera modülünün hatlarında tercih edilen roze altın renginin telefona klas bir hava kattığını da belirtmek gerekiyor.

Nokia 6 (2018) için küresel tanıtım MWC 2018’de yapılabilir

Nokia 6 (2018), büyük ihtimalle önce Çin pazarında satışa sunulacak. Akıllı telefonun küresel lansmanının ise şubat ayında Barselona’da gerçekleştirilecek MWC 2018’de yapılması muhtemel görünüyor. HMD Global, geçtiğimiz yıl da Nokia 6 için böyle bir yol izlemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER