Teknoloji

Nokia yeni 5G telefonu için MediaTek ile çalışabilir

Nokia markalı ilk 5G telefonu; Nokia 8.3 5G tanıtıldı

HMD Global, Nokia 8.3 ile 5G pazarına ilk adımını atmıştı. Ancak şirketin 5G pazarıyla ilgili planları tek bir telefona bağlı kalmayacak gibi görünüyor. HMD Global’in yol haritasındaki diğer 5G telefonlarla ilgili iddialar da etrafta dolaşıyor.

HMD’nin daha uygun fiyatlı bir 5G telefon için testlere başladığı söyleniyor. Bu telefonda MediaTek’in Dimensity 800 işlemcisinin yer alacağı iddia ediliyor. Nokia’nın ilk 5G telefonu olan 8.3 5G’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 765G işlemci bulunuyor. HMD’nin 5G pazarında tek bir işlemci üreticisine bağlı kalmayacağı şimdiden anlaşılıyor.

Söz konusu telefona dair bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Ancak bu cihazın henüz resmiyet kazanmayan Nokia 7.3’ün de altında konumlanacağı söyleniyor. 7.3’te de 5G desteğinin bulunacağını belirtmekte fayda var. Nokia 7.3’te Qualcomm Snapdragon 700 serisi bir işlemcinin ve dörtlü bir arka kamera sisteminin bulunması bekleniyor.

HMD Global’ın bir de “amiral gemisi” sınıfında bir 5G telefon üstünde çalıştığı söyleniyor. Nokia 9.3 PureView adını taşıması beklenen telefonda beş arka kamera, ekrana yerleştirilmiş ön kamera, Snapdragon 865 işlemci ve 120Hz ekran yenileme hızı gibi özelliklerin bulunacağı iddia ediliyor.

Nokia 7.3 ve 9.3 PureView’in tanıtımı için oklar üçüncü çeyreğin sonlarını veya dördüncü çeyreğin başlarını işaret ediyor. Nokia PowerUser sitesinin haberine göre, uygun fiyatlı 5G telefonun duyurusu ve çıkışı için 2021’in başlarına kadar beklemek gerekebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER