Teknoloji

Nokia 5 ve 6 yakında Android Oreo’nun beta sürümüyle buluşacak

nokia 5Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, Nokia 8 için Android Oreo 8.0 güncellemesini geçtiğimiz hafta itibarıyla dağıtıma çıkarmıştı. Nokia 8’in güncellemeyi almasının ardından gözler şirketin daha önce piyasaya sürdüğü Nokia 5 ve Nokia 6’ya çevrildi.

Orta segmentte konumlanan her iki cihazın da yıl sona ermeden Android Oreo ile tanışması bekleniyor. HMD’nin ürün şefi Juho Sarvikas tarafından yapılan son açıklama da, bu konudaki hedeflerden bir sapma olmadığını gösteriyor. Sarvikas, her iki telefonun da şirketin Android Oreo beta programına katılacağını açıkladı.

Eğer işler Nokia 8’de olduğu gibi ilerlerse, hem 5 hem de 6 2017 sona ermeden Android Oreo’nun tam sürümüne kavuşabilir. Ancak yurt dışında Noel tatili sebebiyle işlerin yavaşlaması, bu süreci biraz daha uzatabilir. Bu durumda Android Oreo’nun tam sürümünün gelişi 2018’in başlarını bulabilir. Buna rağmen, pek çok amiral gemisi telefonun bu konuda arkada kaldığını unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla HMD Global’in yaşayacağı bir küçük gecikme sorun yaratmayacaktır.

Nokia 5 ve 6’nın Android Oreo betasına kayıt yoluyla katılmak mümkün

HMD Global, Android Oreo için yaptığı beta testlerine kayıtılmayı mümkün kılıyor. Dolayısıyla Nokia 5 ve 6 sahipleri, beta süreci başladığında bu imkandan yararlanıp yeni sürümün getirdiklerini önceden deneyebilir.

İLGİLİ HABERLER