Teknoloji

Nokia 5.4 sızıntısı yeni teknik detayları gösteriyor

nokia 5.3 5.4

Nokia 5.4 hakkındaki sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefon kısa süre önce ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylanmıştı. HMD Global’ın henüz resmi duyurusunu yapmadığı cihaza dair yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Nokia’nın yeni telefonu, orta segmentte konumlanacak gibi görünüyor. Ancak telefon bazı özellikleriyle giriş segmentine daha yakın duracağa benziyor. Özellikle işlemci ve ekran konusunda Nokia 5.4’ün giriş segmentine yaklaşması dikkat çekiyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 662 işlemci yer alacak. Bu işlemciye 4 GB RAM’in eşlik edeceği belirtiliyor. Telefonun 128 GB olan dahili depolama alanının üzerine ise microSD kart desteğiyle maksimum 256 GB depolama alanı eklemek mümkün olacak.

Telefonun 6.39 inç büyüklüğündeki LCD ekranı ise 720p çözünürlük sunacak. 16 megapiksel çözünürlüklü ön kameranın ise ekranın üzerindeki deliğe yerleştirilmesi bekleniyor. Arkada ise dört sensörün bulunacağı belirtiliyor. Burada 48 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera ile 2 megapiksel çözünürlüklü makro ve derinlik sensörleri eşlik edecek.

Nokia 5.4 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pilinden alacak. Ancak bu pil, maksimum 18W şarj desteği sunacak. USB-C girişi ve 3.5 mm. kulaklık jakı da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER