Teknoloji

Nokia 5.4 tanıtıldı: Snapdragon 662 işlemci, dört arka kamera

nokia 5.4

HMD Global, orta segmentte sunduğu seçenekleri genişletmeye Nokia 5.4 ile devam ediyor. Hakkındaki dedikodular bir süredir konuşulan akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 662 işlemci bulunuyor.

Dört arka kamera ve 4000 mAh kapasiteli pil de telefonun ön plana çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Akıllı telefonun 6.39 inç büyüklüğündeki IPS LCD ekranı HD+ çözünürlüğe sahip. Bu ekranın sol üst köşesindeki yuvarlak delik ise 16 megapiksel ön kamerayı barındırıyor.

Nokia 5.4’ün arkasında ise yuvarlak bir kamera modülü bulunuyor. Bu modülde dört sensör yer alıyor. 48 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 5 megapiksel ultra geniş açılı sensör, 2 megapiksel makro kamera ve yine 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Kamera sensörlerinin ortasında da telefonun parmak izi tarayıcısı yer alıyor.

nokia 5.4Nokia 5.4’te Snapdragon 662’ye 4 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB. Depolama alanını microSD kart ile büyütmek mümkün. Cihaz kutusundan Android 10 ile çıkacak olsa da, Android 11 güncellemesini de alacak.

Nokia 5.4 mavi ve mor renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Akıllı telefon Avrupa’da 189 avro karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER