Teknoloji

Nokia 5 serisi Daredevil ile sınıf atlayacak

nokia 5.2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia‘nın Daredevil kod adıyla anılan yeni akıllı telefonuna dair sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntılar sayesinde telefonun kamera sisteminin özellikleri gibi detaylar da ortaya çıkmıştı. “Nokia anew” isimli Twitter hesabından yapılan yeni bir paylaşım, Daredevil’in Nokia 5.2 adıyla resmiyet kazanacağını gösteriyor.

Nokia anew’in paylaşımları, Nokia 5.2’nin nasıl bir telefon olacağı konusunda biraz daha somut bir fikir edinmeyi sağlıyor. HMD Global, yeni akıllı telefonunda kullanıcılara daha pahalı modellerine yerleştirdiği bazı özellikleri de sunacak gibi görünüyor. Bu üst sınıf özellikler arasında Zeiss lensin, PureDisplay ekranın ve OZO Audio ses teknolojisinin bulunacağı söyleniyor.

Nokia 4 serisi, özellikleri itibarıyla Nokia 5.1’in yerini almıştı. Nokia 5 serisinin yeni üyesiyle birlikte biraz daha yukarıya çıkması muhtemel görünüyor.

İddialara göre, Nokia 5.2 Full HD+ çözünürlüklü bir ekran taşıyacak. Akıllı telefonun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 660 yonga set bulunacak. 48 megapiksel çözünürlüklü arka kamerada Zeiss lensin tercih edilmesi bekleniyor. Ana arka kameraya ultra geniş açılı başka bir lensin daha eşlik edeceği söyleniyor. Telefona enerjisini ise 3500 mAh kapasiteli pilin vermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER