Manşetler

Video: Nokia 5.1 Plus Kutusundan Çıkıyor

nokia 5.1 plus kutu açılımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz yaz aylarında Nokia X5 adıyla Çin’de tanıtılmış olan Nokia 5.1 Plus bu hafta içinde Turkcell tarafından 1999 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Bu Android One telefonu test merkezimize de ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesini Teknoblog’da bulacaksınız. Ancak bunun öncesinde Nokia 5.1 Plus’ı birlikte açıyor, kutusundan neler çıktığına bakıyor ve ilk turu da birlikte atıyoruz.

HMD Global, Nokia ruhunu korumayı bu telefonla da sürdürüyor. Eskinin Nokia cep telefonlarını andıran bir kutu tasarımı mevcut. Kapağı açtığınızda sizi karşılayan ilk unsur Nokia 5.1 Plus oluyor. Simsiyah renkli telefonun oldukça çekici göründüğünü söyleyebiliriz. Önü ve arkası camla kaplı, yüzeyi parlak ve pürüzsüz. Daha ilk tutuşta oldukça değerli olduğunun hissini veriyor. Telefonun arkasında parmak izi okuyucu mevcutken, güç butonu ve ses tuşları sağ tarafta yer alıyor. USB-C portunu barındırması da memnun edici.

Kutudan çıkanlar arasında alıştığımız biçimde SIM kart yuvası iğnesi, USB kablosu, şarj adaptörü ve kulaklık bulunuyor. Siyah renkli kulaklık çok gösterişli sayılmaz. Üst sınıf Android telefonlarda görmeye alıştığımız gibi kulak kanalına tamamen oturan silikon uçlu kulaklıklardan değil. Yine de, nasıl bir ses kalitesi sunduğuna detaylı Nokia 5.1 Plus incelemesinde değineceğiz.

Nokia 5.1 Plus’ı kurmaya başlayıp Wi-Fi bağlantısını yaptıktan hemen sonra bir yazılım güncellemesinin olduğunu gördük. 1.2 GB’lık büyüklüğe sahip bu güncellemeyi kurduktan sonra ilerlemek mümkün oldu. Bu güncellemeyle birlikte Nokia 5.1 Plus’a Android 9 Pie yüklenmiş oluyor. Bu ay içinde HMD Global bu telefona Pie güncellemesini sunmuştu. Daha sonra ilk kurulumda parmak izi ekleme işlemini de gerçekleştirdik.

Nokia 5.1 Plus bir Android One telefonu olduğu için sahiplerini saf Android kullanıcı arayüzü bekliyor. Uygulama menüsüne baktığımızda yüklü uygulama sayısının fazla olmadığını görüyoruz. Zaten yüklü olanların çoğu da Google’a ait uygulamalar. Üstelik kuruluma başladıktan sonra yeni Google uygulamalarının kurulumu da devam ediyordu. FM Radyo da dikkatimizi çeken uygulamalar arasında oldu.

Bir Android One telefonu olduğu için Google’ın çıkardığı aylık güvenlik güncellemeleri de bu akıllı telefona sunuluyor. Daha en baştan bir adet güvenlik güncelleştirmesinin olduğunu gördük bile. Bu da telefon kullanıcıları için olumlu bir durum sayılır.

Nokia 5.1 Plus’ın arkasında 13 megapiksel ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera var. Önde de 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Kamera uygulaması HMD Global’ın Nokia telefonlarında yer verdiği versiyon. Ekranın bir kenarında epey fazla simge dikkat çekiyor. Bunların arasında Google Lens de bulunuyor. Bu sayede kamera sistemini sadece fotoğraf çekmek için değil, bilgi sorgulaması yapmak için de kullanabilirsiniz. Detaylı incelemede kameraların performansına da yakından bakacağız.

Şimdilik burada bir virgül koyalım. Detayları çok yakında yayınlayacağımız Nokia 5.1 Plus incelemesinde bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER