Teknoloji

Nokia markalı akıllı telefonlar haziran sonunda tüm dünyada satışa sunulacak

nokia 3Nokia markalı akıllı telefonların yeni üreticisi HMD Global; Android işletim sistemli Nokia 3, 5 ve 6’yı geçtiğimiz aylarda görücüye çıkarmıştı. Akıllı telefonların raflardaki yerini alacağı tarih konusunda ise kesin bir bilgi verilmemiş ve sadece yılın ikinci çeyreği işaret edilmişti.

2017 Mobil Dünya Kongresi’nden bu yana pek çok kişi Nokia markalı Android telefonları ne zaman kullanmaya başlayacaklarını soruyordu. Bu sorunun cevabı nihayet verildi. HMD Global tarafından yapılan açıklamada Nokia’nın yeni telefonlarının haziran ayının sonunda tüm dünyada satışa sunulacağı belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, yeni akıllı telefonlar haziran ayı sona ermeden tüm dünyada raflardaki yerini alacak. HMD Global’in yine şubat ayında duyurduğu yeni Nokia 3310 ise pek çok ülkede piyasaya sürülmüş durumda.

Nokia 3, 5 ve 6’nın çıkışı sonrasında yeni amiral gemisini duyurabilir

HMD Global’in tüm dünyada aynı anda piyasaya sürmeyi planladığı telefonlara olan talebi karşılama konusunda bir sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı merak ediliyor. Şirketin önümüzdeki dönemde Nokia 8 veya 9 adını taşıyan bir amiral gemisi telefonu duyurabileceği de uzun süredir konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER