Teknoloji

Android O güncellemesi Nokia 6, 5 ve 3’e gelecek

nokia 6
nokia 6
Nokia 6 Arte

Nokia 6, Nokia 5 ve Nokia 3 henüz piyasaya sunulmadı, ancak bu yeni Nokia Android telefonlarının üretimini üstlenen HMD Global, TechRadar sitesine bu üç telefonun günün birinde Android O, diğer bir deyişle Android 8.0 sürümüne güncelleneceği garantisini verdi.

Google’ın mobil platformunun gelecek nesil versiyonu olarak bilinen Android O’nun ilk geliştirici ön izleme sürümü mart ayında yayınlanmıştı. Geçtiğimiz ayki I/O 2017 etkinliğinde ise bu sürümle ilgili yeni detaylar paylaşıldı, ancak resmi adı henüz açıklanmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia 3, 5 ve 6 Ön İnceleme

Bir HMD Global yetkilisi, Google’ın Android O güncellemesini OEM iş ortaklarına dağıtmaya başlamasıyla birlikte akıllı telefonlarının da bu yeni sürümü alacaklarını kaydetti. Ayrıca HMD Global’in aylık Android güvenlik güncellemelerini sunma konusunda taahhüdünün de bulunduğunu hatırlattı.

Nokia 6, Nokia 5 ve Nokia 3 için Android O yıl bitmeden gelebilir

Android O güncellemesinin 2017’nin üçüncü çeyreği sonu veya dördüncü çeyreği başında, muhtemelen eylül veya ekim aylarında çıkması bekleniyor. Yeni Nokia akıllı telefonları hemen bu zamanda Android O güncellemelerini almayacaktır. Şirket sözcüsü de Nokia 6, Nokia 5 ve Nokia 3 için Android O geliş tarihi konusunda net bir yorumda bulunamayacağının altını çiziyor. Geçmişte bazı üreticilerin yeni sürümü dağıtmaya başlamasının aylar aldığını görmüştük. Ancak Nokia markalı yeni akıllı telefonların saf Android’e yakın bir kullanıcı arayüzüne sahip olması, onların yeni nesil sürümü alma süreçlerini hızlandırabilir.

Belki iyi bir ihtimalle bu yeni telefonların 2017 bitmeden bir sonraki Android sürümüne yükseltildiğini görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER