Teknoloji

HMD’den Nokia markalı yeni Android telefonlar ve kablosuz kulaklık

nokia 3.4

HMD’nin yeniden dirilttiği Nokia ile, bütçe dostu ve orta seviye telefonlar etrafında bir marka oluşturuldu. Şirketin en son cihazları, 200 dolar altında fiyata sahip ürün yelpazesi için gelişmiş özellikler, ekranlar ve kameralar sunmayı sürdürüyor. 139 dolar yurt dışı fiyatlı Nokia 2.4 ve 179 dolar yurt dışı fiyatlı Nokia 3.4 duyuruldu.

139 dolaran yurt dışında satışa sunulacak Nokia 2.4, iki telefon içinde daha ucuz olan model ve özellikleri de bunu gösteriyor. MediaTek Helio P22 işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili depolama ve ne yazık ki modası geçmiş bir micro USB bağlantı noktası telefonda bulunuyor. Yine de, gözyaşı damlası çentikli 6.5 inç 20: 9 ekran (720p ile sınırlı olsa da), çift arka kamera sistemi, 4500 mAh kapasiteli pil tek bir şarjla iki günlük pil ömrü vaadi gibi bazı güzel özellikler sunuyor. Ayrıca arkaya monte edilmiş bir parmak izi okuyucusu ve 3,5 mm kulaklık girişi de var.

nokia 2.4
Nokia 2.4

Daha pahalı olan Nokia 3.4 ise Qualcomm Snapdragon 460 yonga seti, 3 GB RAM, 64 GB dahili depolama, USB-C şarjı ve hem arka parmak izi sensörü hem de yüz kilidi desteği eşliğinde uyumlu bir özellik artışı ile birlikte geliyor.

Nokia 3.4’ün 6,39 inç ekranı (yine 720p), deliğe yerleştirilmiş selfie kamerası (daha yüksek 8 megapikselde) içeriyor ve arka tarafta üçlü kamera kurulumu bulunuyor. 13 megapiksel ana kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve 5 megapiksel ultra geniş kamerayı grüyoruz. Bununla birlikte, pil küçülüyor, 4000 mAh kapasiteli pil görüyoruz.

Ayrıca Nokia, yeni telefonlarla birlikte kullanılabilecek yeni bir çift tam kablosuz kulaklık da duyurdu. Şirketin duyurduğu 99 dolar yurt dışı fiyatlı Power Earbuds, tek bir şarjla (kulaklıklar ve kılıf arasında) toplam 150 saatlik çalma süresi sunuyor. Yeni kulak içi kulaklıklar, ayrıca bir metreye kadar suda 30 dakikaya kadar kalabiliyor, bu da IPX7 sertifikasıyla belgeleniyor. Yani yağmur altında veya terde etkilenme söz konusu değil.

Nokia 2.4 için 23 Eylül’de ön siparişler alınmaya başlanacak., Nokia 3.4 ve Power Buds kulaklıkların ise bu sonbaharda yurt dışında piyasaya çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER