Teknoloji

Nokia 3.4 görselleri ve özellikleri internete sızdı

nokia 3.4

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global da IFA 2020’de boy gösterecek şirketler arasında yer alıyor. Şirketin bu etkinlikte orta segmentte konumlanan çeşitli cihazlar tanıtması bekleniyor. Bunlardan birinin “Doctor Strange” kod adlı Nokia 3.4, diğerinin ise “Wolverine” kod adlı Nokia 2.4 olacağı söyleniyor.

Nokia 3.4’e ve 2.4’e ait olduğu belirtilen Geekbench benchmark testi sonuçları, telefonların özelliklerine dair ipucu veriyor. Buna ek olarak, 3.4 için sızıntılar doğrultusunda hazırlandığı anlaşılan bir tasarım taslağı da telefonun neye benzeyeceği konusunda daha net bir fikir edinmeye yardımcı oluyor.

Paylaşılan görsellerde, telefonun kenarlarındaki tuşların hizalı olmaması dikkat çekiyor. Bunun taslak hazırlığındaki bir hata olduğu söylenebilir. Söz konusu tuşlardan birinin Google Asistan’a hızlı erişim sağlayacağı belirtilirken, arka panel tasarımında yuvarlak kamera sistemi göze çarpıyor. Parmak izi tarayıcısı da bu sistemin hemen altında yer alıyor. Telefonun arkasında Nokia yerine Krand yazmasının ise olası telif problemlerine karşı bir önlem olduğunu belirtmekte fayda var.

Nokia 3.4’te ön kameranın ekran üzerindeki deliğe yerleştirildiği görülüyor. Bu kameranın 8 megapiksel çözünürlüğe sahip olduğu belirtiliyor. 6.5 inç büyüklüğündeki 19:9 görüntü oranlı ekran, HD+ çözünürlük sunacak. Arka kamera sistemi ise 13, 2 ve 5 megapiksel çözünürlüklü üç lensten oluşuyor. 4000 mAh pil, 10W şarj, micro USB girişi ve 3.5 mm. kulaklık jakı da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

nokia 3.4

Telefonun kalbinde Snapdragon 662 veya 460 işlemcinin bulunması bekleniyor. Ancak işlemcinin saat hızı nedeniyle Snapdragon 662 ihtimali daha kuvvetli görünüyor. Bu işlemciye 3 GB RAM’in eşlik edeceği belirtiliyor.

Nokia 3.4 ve 2.4 tanıtımı için oklar 3 Eylül’ü işaret ediyor. Aynı gün Nokia 6.3 ve 7.3’ün de tanıtılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER