Teknoloji

Nokia 21 Haziranda bir Maemo 6 cihazı tanıtabilir

Nokia’nın Maemo planları 21 Haziranda çıkacağı söylenen son bir cihazla birlikte nihayete erebilir. Niş ürün kategorisine girecek olan bu cihaz Eldar Murtazin’in iddiasına göre sadece 92 bin adet üretilecek.

Aslına bakarsanız, Eldar Murtazin sözü edilen Maemo cihazıyla ilgili ilk kez bir iddia ortaya atmıyor. Rus teknoloji analisti geçtiğimiz ay da Nokia’nın bir Maemo 6 cihazı hazırlamakta olduğunu söylemişti. MeeGo’nun atası niteliğinde olan bu işletim sistemi Nokia’nın Intel ile giriştiği işbirliği neticesinde Moblin ile birleşmiş ve MeeGo’yu oluşturmuştu. Nokia, büyük ümit bağladığı MeeGo projesini bir türlü hayata geçirmeyi başaramadı ve sonuçta akıllı telefon segmentinde tüm dikkatini Windows Phone platformuna çevirme kararı aldı.

Maemo “Harmattan” 6 cihazının geçtiğimiz ayın sonlarına doğru düzenlenen MeeGo Konferansı’nda tanıtılması bekleniyordu, ancak o etkinlikte hiçbir cihazla ilgili bilgi verilmedi. Harmattan’ın MeeGo 1.2 ile API uyumluluğu taşıdığı ancak tam anlamıyla MeeGo olmadığı belirtiliyor. Ne yazık ki, bu konu hakkında da yeterli bilgi yok.

Nokia, önümüzdeki sonbaharda beklenen ilk Windows Phone cihazları çıkıncaya kadar Maemo cihazıyla dikkatleri biraz olsun meşgul etmeye çalışabilir, ne dersiniz?

İlgili – Twitter (Eldar Murtazin)

İLGİLİ HABERLER