Teknoloji

Nokia 2010’da Symbian’ın arayüzünü daha kullanışlı hâle getirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-logo“Nokia Capital Market Day” etkinliği bugün düzenleniyor. Bu etkinlikte Nokia yatırımcılara 2010’a yönelik planlarını anlatıyor. Ancak konuşulanlar bizim gibi teknolojik cihaz meraklılarını da yakından ilgilendiriyor.

Nokia 2010 yılında Symbian cihazlarındaki kullanıcı deneyimini yeniden tanımlamayı amaçlıyor.  Şirketin CEO’su Olli-Pekka Kallasvuo “2010 yılında kullanıcı deneyimini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapacağız, bunun için Symbian kullanıcı arayüzünü yeni bir seviyeye taşıyacağız.” açıklamasını yaptı. Yenilenmiş olan Symbian arayüzü yılın birinci ve ikinci yarısında olmak üzere “iki büyük dönüm noktası” sunacak. Ayrıca Nokia Maemo 6 yüklü ilk “mobil bilgisayarını” da 2010’un ikinci yarısında lanse etmeyi hedefliyor. Böylelikle Nokia’nın portföyündeki dokunma destekli ve / ya dab QWERTY klavyeli cihaz sayısı daha da genişlemiş olacak. Öte yandan Nokia coğrafi bölgelere göre özelleştirilebilir servisleri desteklemeyi sürdürecek, bununla birlikte dün duyurulan QT 4.6 gibi geliştirici araçlarını da zenginleştirmeye devam edecek. Finansal açıdan, Nokia son yıllarda ortalama satış fiyatında gördüğü erozyonun hızının yavaşlamasını bekliyor. Yine de, 2010’da mobil cihaz hacminin %10 genişlemesini bekleyen şirket kendi pazar payının ise 2009’a göre değişmeyeceğini öngörüyor.

Nokia’nın Symbian arayüzünün kullanıcı deneyimini artttırmaya yönelik çalışmalara girişecek olması yerinde bir karar. Geçtiğimiz yaz piyasaya çıkan N97’yi incelediğimizde bu ürünün kullanışlılığı bize iPhone’unkini fazlasıyla aratmıştı. Nokia, akıllı telefonlar klasmanındaki kullanıcı deneyimi hususunda rakipleri Apple, Palm ve HTC’nimn gerisinde bulunuyor.

İlgili – Nokia

İLGİLİ HABERLER