Teknoloji

Nokia 2 sızıntılarla kendisini göstermeye devam ediyor

nokia 2Nokia akıllı telefon pazarına HMD Global şemsiyesi altında geri dönmüştü. İlk olarak Nokia 3, 5 ve 6 modellerini görücüye çıkaran şirketin sıradaki hamleleri de merakla bekleniyor. Üst segmenti Nokia 8 ile yakalamayı hedefleyen şirket, Nokia 2 ile de giriş seviyesi için bir alternatif sunacak gibi görünüyor.

Nokia 2’ye dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşsa da, bugüne kadar telefonun varlığına dair somut bir işaret görülmemişti. İnternette dolaşmaya başlayan fotoğraflar, telefonun yakında gün yüzüne çıkabileceğini gösteriyor.

ABD Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) sızdığı söylenen iki fotoğrafta Nokia’nın yeni telefonunun ön ve arka yüzlerini görmek mümkün oluyor. Fotoğraflarda telefon için ayırt edici olabilecek işaretlere rastlanmıyor. Ön tarafta ekranı kalın sayılabilecek bir çerçevenin kapladığı görülüyor. Bu görüntü akıllara bazı iPhone modellerini de getiriyor. Arka panelde ise orta kısma yerleştirilen kamera göze çarpıyor. Bu kameraya LED flaş eşlik ediyor. Arka panel tasarımı da bazı Lumia modellerini hatırlatıyor.

Akıllı telefonda bulunacak özellikler konusunda da çeşitli söylentiler etrafta dolaşıyor. Telefonda Qualcomm Snapdragon 212 işlemcinin bulunması bekleniyor. Fotoğraflardan ekran boyutu konusunda bir çıkarımda bulunmak pek kolay değil. Ancak ekran boyutunun 4.7 veya 5 inç olması muhtemel görünüyor.

Nokia 2 16 Ağustosta tanıtılabilir

Nokia 8 16 Ağustosta gözler önüne çıkacak. Nokia 2’nin de bu etkinlikte Nokia 8’e eşlik etmesi bekleniyor. Bu iddianın doğru olup olmadığını gömek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER