Teknoloji

Nokia 2 Türkiye’de satışa sunuldu

nokia 2HMD Global, geçtiğimiz aylarda duyurusu gerçekleştirilen Nokia 2’yi Türkiye’de satışa sundu. 699 TL’lik önerilen satış fiyatına sahip olan Nokia 2, HMD Global’in belirttiğine göre, iki güne varan pil ömrüyle, diğer akıllı telefonların tekrar şarja ihtiyaç duymaya başlamasından çok sonra bile çalışmaya devam edebiliyor.

5 inç, 720p LTPS LCD ekran, Qualcomm Snapdragon işlemci, Kategori 4 LTE desteği, VoLTE, VoWiFi, 4100 mAh kapasiteli pil bu telefonun başlıca özellikleri arasında yer alıyor. 1 GB RAM sahip olan cihazda 8 GB dahili hafıza da mevcut. microSD kart yuvası ile de depolama alanı 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartlarla artırılabiliyor.

Kamera tarafına baktığımızda, arkada 8 megapiksel çözünürlüklü, otomatik odaklı ve LED flaşlı kamera görüyoruz. Önde de 5 megapiksel sabit odaklı bir kamera yer alıyor.

Nokia 2’nin, Nokia’nın tüm kalite, basitlik ve güvenilirlik mirasının alametifarikalarını kullanarak tasarımda rakipsiz bir dayanıklılık sunduğuna dikkat çekiliyor. Bir Nokia akıllı telefondan beklenen harika bir his ve yapım kalitesi sunmak üzere ince çerçevesi, tek parça alüminyumdan hassasiyetle işlenmiş gövdesi, Corning Gorilla camı ve arkada şekillendirilmiş polikarbon ile tamamlandı.

HMD Global?ın Baş Ürün Sorumlusu Juho Sarvikas, “İnsanlar telefonlarına bugünlerde o kadar çok bağlılar ki günü geçirebilmek için, refleks olarak pil kullanımlarında kısıtlamaya dahi gidebiliyorlar. Bizce telefonunuzla yaptıklarınızda kısıtlamaya gitmeniz gerekmemeli. İşte tam da bu nedenle diğer cihazlar bir molaya ihtiyaç duyarken gücünü koruyan bir akıllı telefon ürettik? dedi. Nokia 2’yle, birçok hayranının Nokia telefonlarından beklediği uzun ömürlü pil performansı ile şu ana kadar sunulan benzersiz Android deneyimini tekrarlamak istediklerini dile getiren Sarvikas, ?Bunu gerçeğe çevirmek için de ekrandan pile, çip setinden sistem tasarımına Nokia 2’nin her bir bileşeni, hayranlarına güvenebilecekleri uzun süre dayanan bir telefon sunmak üzere devasa pilden mümkün olduğunca az enerji çekecek şekilde tasarladık.” diye konuştu.

Diğer Nokia Android telefonları gibi, Nokia 2 de saf Android arayüzüyle sunuluyor. Android Nougat ile gelen ve ileride Android Oreo güncellemesini alması planlanan telefonda aylık güvenlik güncellemeleri de sunuluyor.

Nokia 2, 699 TL’lik fiyat etiketiyle, kurşun siyah ve kurşun beyaz renk seçenekleriyle Teknosa mağazalarında satışa sunuldu.

İLGİLİ HABERLER