Teknoloji

Nokia 2.4 fotoğrafı arka paneldeki değişikliği gösteriyor

nokia 2.4

Wolverine kod adıyla anılan Nokia 2.4, HMD Global’ın bu hafta IFA 2020 kapsamında tanıtacağı telefonlar arasında sayılıyor. 2 serisinin yeni üyesini gösteren ilk sızıntı, telefonun tasarım bakımından selefi Nokia 2.3’e bir hayli benzediğini gösteriyor.

Arka panele bakıldığında ise önemli bir değişiklik göze çarpıyor. Nokia 2.3’te sadece basit bir yüz tanıma özelliği mevcuttu. Nokia 2.4’ün fotoğrafında ise arka panele bir parmak izi tarayıcısının eklendiği görülüyor. TA-1270 model numarasıyla ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde boy gösteren telefonda 4800 mAh kapasiteli pilin bulunması da dikkat çekiyor. Nokia 2.3’e enerjisini 4000 mAh kapasiteli bir pil veriyor.

Nokia 2.4’te, tıpkı Nokia 2.3’te olduğu gibi, 13 ve 2 megapiksel sensörlerden oluşan bir arka kamera sisteminin bulunacağı konuşuluyor. Telefonun ön tarafındaki 5 megapiksel çözünürlüklü kamerada da bir değişimin olmayacağı belirtiliyor.

Nokia 2.4’te ekran büyüklüğünün 6.2 inçten 6.5 inçe çıkması bekleniyor. Benchmark testi sonuçlarına göre, telefonun kalbinde MediaTek Helio P22 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Ancak telefonun 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanına sahip bir versiyonunun da bulunması bekleniyor.

HMD Global’ın Nokia 2.4’ün yanında Nokia 3.4, 6.3 ve 7.3 modellerini de tanıtması öngörülüyor. Ancak HMD Global’ın IFA 2020 katılımını doğrulamaması nedeniyle tanıtımın daha ileri bir tarihte yapılabileceği de belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER