Teknoloji

Nokia 2.2 ile giriş seviyesindeki varlığını güçlendiriyor

nokia 2.2

HMD Global, akıllı telefon portföyünü farklı segmentler için sunduğu seçeneklerle genişletmeye devam ediyor. Bu doğrultuda son hamlesini giriş seviyesinde yapan şirket, Nokia 2.2 adını taşıyan yeni telefonunu gözler önüne çıkardı. Nokia 2.2’nin en dikkat çekici özelliği olarak özel bir Google Asistan tuşuna sahip olması dikkat çekiyor.

HMD Global daha önce çıkardığı telefonlarda da Google Asistan tuşuna yer vermişti. Söz konusu tuşa basıldığında cihaz sahiplerinin Google’ın yapay zekâlı dijital asistanıyla hızlı bir şekilde etkileşime girmesi mümkün hâle geliyor. Android One programının bir parçası olan cihaz, kutusundan Android Pie işletim sistemiyle çıkacak. Android Q dağıtıma çıktığında Nokia 2.2 de bu sürümle güncellenecek.

Nokia 2.2’nin kalbinde dört çekirdekli MediaTek A20 işlemci bulunuyor. Akıllı telefonun 5.71 inç büyüklüğündeki ekranı ise HD+ çözünürlük sunuyor. Yüz tanıma özelliği de bulunan Nokia 2.2’nin kamera uygulaması, yapay zekânın yardımıyla düşük ışıklı ortamlarda da net kareler yakalıyor. Google Lens desteği de telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

Nokia 2.2, Avrupa’da 99 avroluk fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Telefon Hindistan ve diğer gelişmekte olan pazarlarda da raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER