Teknoloji

HMD Nokia markalı ilk cep telefonunu görücüye çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia 150HMD, Nokia markasını taşıyan ilk cep telefonunu gözler önüne çıkardı. Nokia 150 adını taşıyan telefon, tek ve çift SIM kartlı olmak üzere iki farklı versiyonla kullanıcıların karşısına çıkacak. Akıllı özellikler barındırmayan cihaz, çok uygun bir fiyat karşılığında kalite vadediyor. HMD’nin imzasını taşıyan telefon, yurt dışında sadece 26 dolar karşılığında satılacak.

Nokia 150, polikarbonat bir kasaya sahip. Arka panel için tercih edilen renk de cihazdaki çizikleri göstermeyecek cinsten. Telefonun her iki modelinde de yerleşik FM radyo ve MP3 oynatıcısı bulunuyor. 320 x 240 piksel çözünürlüklü 2.3 megapiksel ekrana sahip telefon, Nokia Series 30+ işletim sistemiyle çalışıyor.

nokia-150-131216-2Bu basit cihazların tercih edilmesindeki en önemli faktörlerden birsi de uzun pil ömrü. Telefon, potansiyel kullanıcılarına 22 saat pil ömrü vadediyor. Bekleme modunda tek SIM kartlı model 31 gün, çift SIM kartlı model ise 25 gün pil ömrüne sahip. Entegre LED flaş barındıran telefon, standart microUSB girişi üzerinden şarj ediliyor.

Nokia 150 2017’nin ilk çeyreğinde satışa sunulacak

Nokia 150’de Snake Xenzia adını taşıyan oyun ön yüklü olarak bulunacak. Kullanıcılar, Gameloft tarafından geliştirilen Nitro Racing’i deneyip satın alabilecek. Bluetooth bağlantısına sahip telefon, microSD kart desteğinin de hesaba katılmasıyla 32 GB bir depolama alanına ulaşıyor. Nokia 150, 2017’nin ilk çeyreğinde Asya-Pasifik, Hindistan, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa bölgelerinde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER