Teknoloji

Nokia 106’nın 1.8 inç ekranı Yılan oyunu için ideal

nokia 106

HMD Global, küresel pazara yönelik uygun fiyatlı yeni cep telefonu Nokia 106‘nın duyurusunu gerçekleştirdi. 106’da 1.8 inç, 160 x 120 piksel çözünürlüklü ve Yılan oyunu için epey uygun bir ekran bulunuyor. Telefon en fazla 2000 kişi bilgisini ve 500 SMS mesajını tutabilecek bir hafıza barındırıyor. Günümüzün yüksek kapasiteli akıllı telefon özelliklerine alıştığımız bir ortamda, bu tür öne çıkarılan özellikler epey ilginç görünüyor.

HMD, pilin tek bir şarjla gün doğumundan gün batımına kadar kullanıcıları götürebileceğini söylüyor. Yaklaşık 16 saat olan bu tüm günlük pil ömrü aktif kullanım için veriliyor. Bekleme modunda ise haftalarca kalabiliyor. Bunun karşılığı da özellikler tablosuna göre 21.9 gün olarak veriliyor. Eğer bu telefonu sadece FM radyo olarak kullanmak isterseniz, 36 saat boyunca aralıksız dinleme imkanı sunduğunu bilmek güzel olacaktır.

Nokia 106’da Nokia’nın Series 30+ yazılımı çalışıyor. MTK 6261D CPU, 4 MB depolama alanı ve 4 MB RAM de diğer özellikler arasında yer alıyor. 70 gram ağırlığındaki gövdede 800 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Telefon micro USB şarj aletiyle birlikte geliyor. Ayrıca telefonda kulaklık jakı da mevcut.

Öte yandan HMD, diğer bir cep telefonu modeli olan Nokia 230’un da koyu mavi ve açık gri olmak üzere iki renk seçeneğini çıkardı. Her iki telefon da dünya çapında satışa çıkarıldı. Fiyatlar da ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER