Teknoloji

Nokia 100 bin adet N900’ü beş ayda mı, yoksa beş haftada mı sattı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

N900, Nokia’nın mobil cihaz piramidinin en tepesine oturuyor olabilir, ancak bu cihazın pazarın büyük bir kısmına hitap etmeyen bir cihaz olduğunu söylemeliyiz. N900’ün çıkarılmasındaki esas amaç eskiden Maemo, şimdiyse MeeGo olan işletim sisteminin geliştirici kitlesinin genişletilmesiydi. N900 genellikle teknolojiyle yakından ilgilenen kişilere hitap eden bir cihaz oldu.

Zaten gelen rakamlar da bunu doğruluyor. Reuters’in Gartner’ın tahminlerine dayanarak verdiği habere göre N900 piyasaya çıktığı ilk beş ayda 100 bin adet satabilmiş. Bu, Nokia’nın N900 ile Apple’a ve RIM’e meydan okuyamayışını destekliyor. Ocak-Mart döneminde 8.75 milyon adet iPhone satılmıştı. Nexus One bile piyasaya çıktığı ilk 74 gün içinde 135 bin adet satılmış.

İlginç olan durum ise Nokia cephesinden gelen açıklama. Nokia’nın çözümler departmanının başındaki isim Alberto Torres “Satışlar büyük ölçüde beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti.” şeklinde bir açıklama yapmış. Bu arada Reuters’in haberiyle çelişen bir açıklama Engadget’tan geldi. Site Nokia’nın ilk beş haftada 100 bin adet N900 sattığına dair bir düzeltme isteği aldığını duyurdu.

İlgili – Reuters
İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER