Teknoloji

Nokia 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı

nokia ve samsung

Nokia, bir açıklama yayınlayarak, yeniden yapılanma çerçevesinde 2013’ün sonuna kadar küresel bazda 10 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Bu tasarrufun nedeni olarak ise şirketin yeniden yapılanması gösterildi. Kanada ve Almanya’daki tesislerin kapatılması ile Cihazlar ve Hizmetler Birimi’nde önemli bir küçülme yaşanması beklenirken; şirketten yapılan açıklamada IT, kurumsal ve destek birimlerinde de yeniden yapılanmaya gidileceği belirtildi. Salo’daki fabrikanın kapatılmasına paralel olarak üretim operasyonunda da bir düzenlemeye gidilmesi bekleniyor.

Yeniden yapılanma doğrultusunda alınan bu kararların yanı sıra, Nokia üst yönetim kademesinde de bazı değişikliklere gitti. Juha Putkiranta operasyonlardan sorumlu başkan yardımcılığına, Timo Toikkanen cep telefonlarından sorumlu başkan yardımcılığına, Chris Weber ise satış ve pazarlamadan sorumlu başkan yardımcılığına getirildi. Bu atamalara ek olarak Tuula Rytilla pazarlama biriminin baş müdür yardımcısı olurken, Susan Sheenan da iletişimden sorumlu müdür yardımcısı oldu. Weber, Putkiranta ve Toikkanen 1 Temmuz 2012 itibariyle Nokia Liderlik Takımı’nda görev almaya başlayacaklar.

Nokia’dan gelen haberler bununla da sınırlı değil. Şirket, bu yılın üçüncü çeyreğine dair beklentilerinde de revizyona gitti ve beklentileri düşürdü. Bu revizyonun sebebi olarak ise Akıllı Cihazlar Birimi’nin rekabetçi pazar dinamiklerinden olumsuz olarak etkilenmesi gösterildi. Şirket, bu revizyonun ardından yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde ilk çeyreğe göre daha az kâr bekler hale geldi.

Yeniden ayağa kalkma sürecinin sancılarını her biriminde hisseden Nokia’nın işinin kolay olmadığı kesin. Alınan kararlar ile ilgili olarak konuşan CEO Stephen Elop, her ne kadar bu kararları almaktan memnun olmasalar da Nokia’nın rekabetçi gücünü uzun vadede korumak adına buna mecbur olduklarını dile getirdi.

İlgili – Nokia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER