Teknoloji

HMD Global Nokia 1 ile Android Go’nun kapılarını açabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
nokia 1
Nokia 3

Google, Android Go programını geçtiğimiz mart ayında duyurmuştu. Şirket, Android’in hafifletilmiş versiyonu olarak tanımlanabilecek Android Go ile gelişmekte olan ülkelerdeki kullanıcılara uygun bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşması için Google’a telefon üreticileri de destek oluyor. Bu üreticilerden biri olan HMD Global’in desteğini göstereceği ilk ürünün ise Nokia 1 adını taşıyacağı söyleniyor.

Kapsama alanının kısıtlı ve mobil verinin pahalı olduğu ülkelerde kullanışlı bir Android deneyimi yaşatmayı amaçlayan Google, bunun için çözümü Android’i hafifletmekte buldu. HMD Global’in yeni giriş seviyesi telefonu da, bu program için hazırlanacak gibi görünüyor.

Akıllı telefona dair bilgileri ilk olarak ünlü duyumcu Eldar Murtazin paylaştı. Murtazin’in verdiği bilgilere göre, Nokia markalı yeni giriş seviyesi telefonunda 1 GB RAM ve 8 GB dahili depolama alanı bulunacak. 720p çözünürlüklü HD ekran günümüz standartlarının altında olsa da, giriş seviyesi bir telefon için uygun bir tercih gibi görünüyor.

Nokia 1 2018’de çıkacak tek Android Go telefonu olmayabilir

Nokia 1’in önümüzdeki mart ayında farklı kıtalarda, çeşitli pazarlarda satışa sunulması bekleniyor. Akıllı telefonun Avrupa’daki fiyat etiketinde 80 avro yazacağı söyleniyor. Huawei’nin de bir Android Go telefonu üzerinde çalıştığı konuşulsa da, henüz bu konuda somut bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER