Teknoloji

Noel haftasında aktive edilen cihazların yarıdan fazlasını iPhone ve iPad’ler oluşturdu

iphone 6 apple italya

iphone-6-plus-inceleme-00005

25 Aralıkta kutlanan Noel, Batı ülkelerinde cihaz satışlarına doping etkisi yapmayı bu yıl da sürdürdü. Söz konusu cihazlar olunca Apple yine Noel sofrasından en mutlu kalkan şirket olurken, mobil analiz şirketi Flurry tarafından açıklanan rakamlar bazı yeni eğilimleri ortaya koyuyor. Şirketin rakamlarına göre, 19-25 Aralık haftasında aktive edilen mobil cihazların yüzde 51’lik kısmını iPhone ve iPad’ler oluşturuyor. Listenin ikinci sırasındaysa yüzde 18’lik aktivasyon payıyla Samsung bulunuyor. Microsoft’un Lumia cihazları yüzde 5.8 ile listenin üçüncü sırasında yer alırken, yüzde 2’nin altında paya sahip olan Sony ve LG ilk beşi tamamlıyor.

Samsung ve Android’in akıllı telefon üreticisi ve işletim sistemi pazarındaki hakimiyeti devam etse de, Noel dönemindeki aktivasyon oranları güzel bir hediye vermek isteyenlerin tercihinin Apple olduğunu ortaya koyuyor. Flurry adına sonuçları değerlendiren analiz ve pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Jarah Euston, aktive edilen her bir Samsung cihazına karşılık 2.9 Apple cihazının aktive edildiğini belirtti. Microsoft ve Apple karşılaştırıldığında ise bu oran 1’e karşılık 8.8’e kadar yükseliyor.

flurry-aktivasyon-analiz-301214

2014’ün Noel haftasında phablet aktivasyonlarında yaşanan büyük sıçrama da dikkat çekiyor. Samsung Galaxy 4 ve iPhone 6 Plus gibi cihazlar bu sıçramanın en önemli faktörleri arasında yer alıyor. Aktive edilen tüm cihazların yüzde 13’lük kısmını phablet kategorisinde değerlendirilen (5.5-7 inç arası) ürünler oluştururken, tablet aktivasyonlarının da yüzde 17’den yüzde 11’e gerilemesi phablet’lerin yükselişinin doğal bir sonucu gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER