EğlenceTeknoloji

No Man’s Sky sonunda çapraz platform desteğini sunuyor

no man's sky

Popüler uzay keşfi oyunu No Man’s Sky için hazırlanan son güncelleme, önemli yenilikleri beraberinde getiriyor. Bugünden itibaren PlayStation 4, Xbox One ve PC sahipleri No Man’s Sky’ı birbirleriyle oynayabilecek. Çapraz platform desteğine kavuşan oyuna yine bugün itibarıyla Xbox One ve PC’de Xbox Game Pass üzerinden de erişilebilecek.

Oyunun geliştiricisi Hello Games’in kurucularından Sean Murray, stüdyonun çapraz platform desteğini mümkün kılmak için aylar süren bir mesai yaptığını belirtti. Güncelleme ile altındaki teknoloji ve sistemler için inanılmaz boyutlarda çalışıldığını söyleyen Murray, tamamen yeni bir ağ mimarisine geçtiklerinin altını çizdi.

Güncellemeyi yükleyen oyuncular, diğer platformlardaki oyuncuları uzayda uçarken, gezegenleri keşfederken ve Space Anomaly’yi ziyaret ederken görecek. Görülen oyuncunun başka bir platforma sahip olduğu, adının yanındaki oyun kumandası ikonu sayesinde anlaşılacak. Bu oyuncular, oyun içindeki arkadaş listesine eklenebilecek. Böylelikle gelecekte oyuncuların birbirleriyle oyun oynayabilmesi kolaylaşacak.

Aynı güncellemeyle No Man’s Sky’a yeni erişilebilirlik özellikleri de ekleniyor. Şebeke ayarlarındaki iki yeni seçenek sayesinde oyundaki konuşmaları yazılı olarak görmek ve sesli sohbetin otomatik olarak tercüme edilmesi mümkün oluyor. Oyunu sanal gerçeklikte oynarken kontrol edilen karakterin vücudunun görülebilmesi de sunulan bir diğer yenilik.

No Man’s Sky, çok az sayıda oyunun yapabildiği bir geri dönüşe imza attı. 2016’da çıktığında hayal kırıklığı yaratan oyun, Hello Games’in sıkı çalışması sayesinde her güncellemede daha iyi hâle geldi.

İLGİLİ HABERLER