Ulaşım

Nissan yeni akıllı saati Nismo Concept Watch ile otomobil ve sürücüyü birbirine bağlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son günlerin popüler aksesuarı olan akıllı saat furyasına kapılan son şirket otomobil üreticisi Nissan oldu. Nissan Nismo Concept Watch isimli akıllı saatini duyuran şirket, ürünün sürücü ve otomobil arasında bağlantı kurma konusunda bir ilk olduğunu iddia ediyor.

nissan-nismo-concept-watch-090913

IAA Frankfurt Motor Show 2013’te tanıtılan akıllı saat ile Nissan, sürücü ve otomobile dair bir dizi istatistiği takip etmeyi planlıyor. Sadece sürücüye ait biyometrik verileri toplamakla yetinmeyecek olan Nismo Concept Watch, otomobilin yakıt tüketimi ve performansına ilişkin verileri de sürücülerin sosyal ağ performansıyla birlikte paylaşacak.

Bileğe tam oturan, bilezik tarzı bir tasarıma sahip olan akıllı saat, iki düğmeyle kontrol edilebilen basit bir arayüz barındırıyor. Nissan microUSB aracılığıyla şarj olan Nismo Concept Watch’un 7 günlük bir pil ömrüne sahip olduğunu belirtti. Şirketten yapılan açıklamada akıllı saati araca bağlamak için Bluetooth LE bağlantısının kullanılacağı ifade edildi.

Sürücülere araca dair istatistiki bilgileri aktaracak olan Nismo Concept Watch, aynı zamanda Social Speed yazılımını kullanarak onlara Facebook, Twitter, Pinterest ve Instagram’da ne kadar popüler olduklarını söyleyecek. Nismo’yu giyilebilir teknolojilere ilk adım olarak değerlendiren şirket, gelecekte bu tarzda farklı ürünleri de Nissan kullanıcılarına sunmayı ve başka alanları da keşfetmek istediğini açıkladı. Nissan Avrupa’nın pazarlama iletişimi genel müdürü Gareth Dunsmore, giyilebilir teknolojinin ”geleceğin büyük olayı” olduğunu ve Nismo markasını daha bilinir kılmak için bu teknolojiden daha fazla faydalanmak istediklerini dile getirdi.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER