Ulaşım

Nissan ve NASA sürücüsüz otomobiller için işbirliği yapıyor

nissan-nasa-090115

Nissan ve NASA’yı ”bir araya gelmesi kolay olmayan bir ikili” şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. Özellikle ikili arasındaki işbirliği konusunun uzay olmaması işin garipliğini biraz daha artırıyor. NASA ve Nissan halihazırda otomotiv sektörünün en popüler çalışma konularından biri olan sürücüsüz otomobiller için işbirliği yapacak. Bu konudaki fikirlerini paylaşacak olan Nissan ve NASA’nın işbirliğinin ilk meyvelerini ise 2015 sona ermeden Nissan toplayacak.

Nissan ve NASA’nın sürücüsüz otomobiller için işbirliği yapması ilk başta kulağa biraz garip gelse de, biraz düşünüldüğünde tarafların işbirliğinin oldukça mantıklı olduğu anlaşılıyor. NASA’nın sürücüsüz otomobil teknolojisinde de çok önemli olan bir aracı uzaktan kontrol etme, yönlendirme ve izleme konusundaki uzmanlığı göz önüne alınınca Nissan ve NASA arasındaki işbirliğinin mantığını kavramak kolaylaşıyor.

Nissan ve NASA ilk olarak Nasa’nın Ames Araştırma Merkezi’nde sıfır emisyonlu otonom otomobilleri test edecek. Bu testler esnasında sürücüsüz otomobillerin çeşitli fonksiyonları gözden geçirilecek. Testlerdeki temel amaç ise şehir trafiğinde dahi sıkıntısız yol alabilecek sürücüsüz otomobiller üretmek olacak. NASA ise Nissan’ın sürücüsüz otomobilleri için hazırladığı bileşenlerden uzay araçlarında faydalanacak. Kurum Nissan’ın prototip ve robotik servislerinden de yararlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER