Ulaşım

Yeni Nissan Leaf’e ait ilk fotoğraflar ortaya çıktı

nissan leafNissan Leaf ile elektrikli otomobil pazarında yeniden güç kazanmayı amaçlıyor. Bu hedefi gerçekleştirmek için Nissan’ın önünde Tesla gibi büyük bir engel bulunuyor. İnternete sızan ilk fotoğraflar, hedefe ulaşma konusunda yeni Leaf’in işinin pek de kolay olmayacağını düşündürüyor.

Fotoğraflar Nissan’da çalıştığını iddia eden Blue Miata rumuzlu bir kullanıcı tarafından paylaşıldı. Yeni Leaf’i Oppama fabrikasında teftiş sırasında gördüğünü söyleyen kullanıcı, tweetlerinde Japonya’daki otomobil dergilerini etiketlemeyi ihmal etmedi. Yeni arabaların fotoğraflarının internete sızması doğal bir durum olsa da, üretimin yapıldığı fabrikada çekilen fotoğrafların internete sızması pek rastlanan bir durum değil.

https://twitter.com/netz_VELLFIRE/status/893593130800340992?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theverge.com%2F2017%2F8%2F7%2F16106552%2Fnissan-leaf-leaked-photos-electric-car-tesla

Leaf, 2014’te ABD’de en çok satılan elektrikli otomobil modeliydi. Ancak Tesla Model S ile Model X ve Chevrolet Bolt gibi otomobillerin çıkışı bu durumu değiştirmişti. 500 bin kişinin Tesla Model 3 için depozito yatırması, Nissan’ın elektrikli otomobil pazarındaki gücünün azalmaya devam ettiğinin bir göstergesi olarak nitelenebilir.

Yeni Nissan Leaf eylül ayında resmiyet kazanacak

Nissan bir süredir yeni Leaf ile ilgili çeşitli ipuçları veren kısa videolar paylaşıyor. Şirket otomobili 6 Eylül 2017’de resmen gözler önüne çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER