Ulaşım

Nissan’dan uzay aracına benzeyen yeni elektrikli otomobil konsepti: Hyper Adventure

nissan hyper adventure

Nissan Hyper Adventure adını verdiği yeni elektrikli otomobil konseptini gözler önüne çıkardı. Hyper Adventure, uzay araçlarını andıran tasarımıyla hemen dikkat çekerken, Nissan yeni otomobilinin doğa insanının farklı ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde geliştirildiğinin altını çizdi. Hyper Adventure’ın kamp ekipmanlarının ve hatta jet-ski’lerin şarjı için kullanılabilmesi, Nissan’ın bu iddiasının altının boş olmadığını gösteriyor.

Nissan, henüz konsept etiketi taşıyan Hyper Adventure’ın batarya kapasitesi ve sürüş menzili konusunda bilgi vermedi. Ancak şirket otomobilin “iyi bir enerji kaynağı” ile uzak yerlere “aylarca” yolculuk yapabileceğini belirtti. Çadır, kano ve bener eşyaları alabilecek kadar geniş bir iç alana sahip olan Hyper Adventure, “e-4ORCE” adını taşıyan dört çekiş teknolojisiyle gelecek.

Hyper Adventure’ın kabininde gösterge paneli, bilgi-eğlence sistemi ve ön camın genişliği boyunca uzanan ekranlar bulunuyor. Buna ek olarak, otomobilin direksiyon simidini de kullanıldığı zamanlarda arkaya doğru ittirmek ve alan açmak mümkün oluyor. Arka taraftaki oturma alanında ise 180 derece geri dönebilen bir bank bulunuyor. Böylelikle otomobilin arka tarafından çok daha işlevsel şekilde yararlanmak mümkün hâle gelirken, otomobilde motorlu açılır kapanır basamaklar da mevcut.

  • nissan hyper adventure

Nissan Hyper Adventure, Japonya Mobilite Fuarı’nda sergilenecek

Nissan Hyper Adventure konsept otomobilini 25 Ekim’de başlayacak Japonya Mobilite Fuarı’nda sergileyecek. Elektrikli otomobil pazarının öncülerinden biri olmasına rağmen, genel olarak bu alanda sessiz kalan Nissan’ın yeniden harekete geçmesinin sevindirici olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER