Ulaşım

Nissan elektrikli otomobil dönüşümü için yatırım planını duyurdu

nissan elektrikli otomobil

Nissan önümüzdeki beş yıllık dönemde elektrikli otomobil dönüşümünü gerçekleştirmek için hazırladığı yeni yatırım planını duyurdu. Japon otomotiv devi, bu yatırım planı için 2 trilyon yen (223 milyar TL) bütçe ayırdı.

Nissan’ın elektrikli otomobil yolculuğu bundan 10 yıl önce Leaf ile başlamıştı. Şirket, 2030’a kadar 23 adet elektrikli model çıkarmayı planlıyor. Bunların 15’inin tamamen elektrikli modeller olacağı, 8 tanesinin ise hibrit otomobiller olacağı belirtildi.

Nissan CEO’su Makoto Uchida, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Şirketlerin toplumsal ihtiyaçları karşılama rolü giderek büyüyor. Elektriklenmenin, karbon ayak izini azaltacak teknolojilerin ve iş fırsatlarının yeni çağına öncülük edeceğiz.”

Nissan, Avrupa’daki araç satışlarının yüzde 75’inden fazlasını elektrikli otomobillerin oluşturmasını hedefliyor. Bu oranın Japonya’da yüzde 55, Çin’de ise yüzde 40 olması öngörülüyor. Söz konusu hedeflerin 2026 için belirlendiğini belirtmekte fayda var. ABD’de ise 2030 itibarıyla satılan otomobillerin yüzde 40’ının elektrikli araçlar olması bekleniyor.

Nissan elektrikli otomobil dönüşümü için şimdiye kadar harcadığının iki katını harcamayı planlıyor. Yeni yatırım planı çerçevesinde şirketin karbon salınımının da 2050 itibarıyla sıfırlanması amaçlanıyor. Makoto Uchida, Nissan’ın müşterilerin ve toplumun ihtiyaç duyduğu sürdürülebilir şirkete dönüşeceğini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER