Ulaşım

Nissan Apple Car üretimine talip

apple car elektrikli otomobil nissan

Apple’ın Apple Car olarak anılan elektrikli otomobilinin üretimi için Hyundai ile anlaştığı söylense de, Hyundai’den gelen “görüşmedik” açıklaması kafaları karıştırmıştı. Güney Koreli şirketle neler yaşandığı henüz tam olarak bilinmese de, Apple yeni bir üretim ortağı bulmakta sıkıntı yaşamayacağa benziyor. Nissan Apple Car üretimi konusunda istekli görünüyor.

Basına konuşan Nissan yöneticileri, şirketin Apple ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti. Şu an için ortada bu istek beyanı dışında bir işaret bulunmuyor. Nissan’dan gelen açıklama, Apple’ın otomobil üretme hedefi için destek bulmakta zorlanmayacağını gözler önüne seriyor.

Apple’ın proje için Hyundai dışında başka üreticilerle temasta olduğu biliniyor. Daha önce çıkan haberlerde şirketin Japon otomobil üreticileriyle görüştüğü belirtilmişti. Nissan’dan gelen açıklama, bu üreticilerden birinin Nissan olması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Apple Car üretimi için Nissan tarafından ne gibi imkanlar sağlanabileceği şu an için bilinmiyor. Hyundai ile olan görüşmelerin somut detayların ortaya çıkmasının ardından kesildiğini ve yalanlandığını da unutmamak gerekiyor. Önümüzdeki dönemde Apple Car projesiyle ilgili yeni haberler duymak da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER