Ulaşım

Nissan’dan Apple Car açıklaması

apple car elektrikli otomobil nissan

Nissan, Apple Car için Cupertino merkezli şirketle görüşmeye hazır otomobil üreticileri arasında sayılıyordu. Ancak Japon şirket bir açıklama yaparak Apple ile temasta olduğu iddiasını yalanladı.

Nissan tarafından Reuters’a gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Apple ile görüşme hâlinde değiliz. Ancak Nissan endüstriyel dönüşümü hızlandırmak için daima yeni iş birliklerine açığız.”

Ancak açıklamaya dikkatli şekilde bakıldığında geçmişte yapılmış olan görüşmelerin net biçimde yalanlanmadığı görülüyor. İki taraf arasında kısa bir temasın kurulduğu ve bu temasın ilerleyen aşamalara geçmediği belirtilmişti. Taraflar arasında ipleri koparanın Apple’ın otomobillerde kendi markasını kullanma isteği olduğu söyleniyor.

Nissan’ın operasyon şefi Ashwani Gupta, konuyla ilgili olarak The Financial Times’a şunları söyledi: “Bizim kendimize ait bir müşteri memnuniyetimiz var. Bunu otomobillerimizle sağladık. Hiçbir şekilde otomobil üretimimizi değiştirmemiz söz konusu değil. Tasarımımız, geliştirmemiz ve üretimimiz bir otomobil üreticisi gibi, Nissan gibi olmaya devam edecek.”

Nissan, Apple Car projesiyle ilgili çıkan haberleri yalanlayan ilk üretici değil. Kısa bir süre önce Hyundai’den de benzer bir açıklama gelmişti. Apple ve Hyundai’nin Kia markası üzerinden görüştüğü ve anlaştığı söylense de; Hyundai’den yapılan son açıklamada Apple ile herhangi bir şekilde görüşülmediği belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER