Teknoloji

Nissan 2026’ya kadar 16 yeni elektrikli otomobil çıkaracak

nissan

Nissan 2026’ya kadar ürettiği 30 araçtan 16’sını elektrikli hâle getirmeyi planladığını açıkladı. Kalan 14 araç ise içten yanmalı motorlarla gelmeye devam edecek. Şirket Kuzey Amerika’da yedi yeni modeli piyasaya süreceğini duyursa da, bunların kaçının elektrikli olacağı belirsizliğini koruyor.

Nissan’dan verilen bilgiye göre, ABD’de “e-POWER” ve hibrit motorlu otomobiller satışa sunulacak. Hibrit motorlar ihtiyaç duydukları gücü hem elektrikten hem de akaryakıttan alacak. Hâlihazırda Nissan’ın portfoyünde sadece iki adet tam elektrikli model bulunuyor. Ariya ve Leaf modelleri dışında başka bir seçenek şu an için mevcut değil.

Şirket 2021’de 2030’a kadar 23 elektrikli model çıkarmayı planladığını açıklamıştı. O dönemde bunların 15’inin tamamen elektrikli modeller olduğu belirtilmişti. Yeni açıklamanın bu plan için bir sıçrama olup olmadığı belirsizliğini koruyor. 16 15’ten büyük olsa da, bu 16 modelden kaçının tamamen elektrikli olacağı şu an için bilinmiyor.

Nissan daha önceki açıklamalarına kıyasla hedef büyüttü

Nissan şu an için 2030 itibarıyla portföyündeki otomobillerin yüzde 60’ının “elektriklendirilmiş” olacağını belirtmekle yetiniyor. Şirket daha önce 2030 için yüzde 50 hedefi koymuştu. Portföydeki toplam elektrikli araç sayısının da 2030 itibarıyla 34 olması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER