Teknoloji

Nisan ayında beklenen Ivy Bridge masaüstü işlemcilerle ilgili fiyat bilgileri netleşiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in 2012 yılında çıkacak masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda yer alacak 22 nm Ivy Bridge işlemcilerle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. CPU World ise yeni yılla birlikte gelecek olan bu yongaların fiyatlandırma stratejsi konusunda bilgiler veriyor. Ivy Bridge işlemciler mevcut Ivy Bridge işlemcilerle aynı aralıkta fiyatlandırılacak.

ABD satış fiyatlarına baktığımızda alt tarafta yer alan Core i5 modellerinin fiyatlarının 184$’dan başladığını görüyoruz. Kolay hız aşırtmaya imkân sağlayan Core i7-3770K’ya geldiğimizde fiyatın 332$’a yükseldiğini görüyoruz. Sandy Bridge işlemci serisine göre dikkate değer tek fiyat artışı Core i5-3570K’da var gibi görünüyor. Bu işlemcinin fiyatı 216$’dan 225$’a yükselecek gibi görünüyor. Bu işlemci serileri içinde düşük enerji tüketimini simgeleyen S ve T modelleri varolmaya devam edecek.

Core i3 modelleriyle ilgili fiyat bilgileriyse ortaya çıkmış değil. CPU World daha önce Ivy Bridge işlemcileri için verilen yılın ikinci çeyreği şeklindeki zaman tahmininin biraz daha ötesine geçiyor ve Intel’in 2012 model işlemcilerinin çıkışı için Nisan 2012’yi işaret ediyor. Çift çekirdekli Core i5-3470T modeliyse mayıs ayında çıkacak.

İlgili – CPU World

İLGİLİ HABERLER