Teknoloji

Nisan 2011’de beklenen iPad 2 ile ilgili yeni tahminler

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ürünlerinin her sene yenilenmesine artık alıştık. Bu nedenle iPad’in de çok yakın bir zamanda yeni bir versiyonla karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Birçok kişi 2011’in başlarında Apple’ın yepyeni bir tableti tanıtmasını bekliyor. Bu yeni tabletle ilgili olarak ortalıkta dolaşan dedikodular, cihazın Retina ekrana ve karbon fiber çerçeveye sahip olacağını işaret ediyor. Ancak Brian Marshall adlı bir analist, hazırladığı raporda Nisan ayında çıkmasını beklediği iPad 2’nin birinci iterasyondan çok da farklı olmayacağını tahmin ediyor.

Eğer ikinci nesil iPad Nisan ayında çıkacak olursa, Apple’ın iPhone ve iPod serilerinden alıştığımız yenileme geleneği devam etmiş olacak. Zaten kimse bundan farklı birşey beklemiyor. Gleacher & Co. analisti Marshall ise insanları uyararak herkesin tahmininden farklı bir yeni iPad tablosu çiziyor. Marshall, yeni cihazın şu anki iPad’e görünüş açısından benzeyeceğini ve birçok özelliğin de aynen korunacağını düşünüyor. Ayrıca Retina ekrandan veya daha önce dedikodusu yapılmış özelliklerden de bahsetmiyor.

Her nasılsa, Marshall’ın öngörülerinde önde ve arkada olmak üzere iki tane kamera yer alıyor. Aslında birinci nesil iPad’de de bir kameranın olması düşünülmüştü, ancak Apple daha sonra kamerayı bu ilk nesil tabletten çıkarma kararı aldı. Ancak iPhone 4 ile birlikte faaliyete geçen FaceTime’ın kullanım alanının iPod touch ve Mac bilgisayarlara taşması, iPad’in de bu yeni nesil görüntülü iletişim yönteminden mümkün olan en kısa zamanda yararlanacağını düşündürüyor.

Marshall Apple’ın depolama kapasitesinde de değişiklik yapacağını düşünmüyor. Onun düşüncesine göre ikinci nesil iPad’ler de 16 GB, 32 GB ve 64 GB’lık depolama seçenekleriyle karşımıza çıkacak. iPad 2’nin fiyatı hakkında bir tahminin olup olmadığı konusunda meraklıysanız, Marshall’ın bu konuda bir yorum yapmadığını belirtelim.

Eğer Marshall haklı çıkar ve iPad 2 Nisan ayında yurtdışında piyasaya çıkarsa, ayrıca ilk nesile göre fazla bir fark içermezse, ne kadar satabilir? Veya Android tabletler ve BlackBerry PlayBook ile nasıl rekabet edebilir? 2011’in ilk yarısı oldukça ilginç geçeceğe benziyor.

İlgili – Computer World

İLGİLİ HABERLER