Teknoloji

Nintendo’ya göre Wii U’nun önünde daha uzun bir yol var

Nintendo’nun yeni nesil oyun konsolu Wii U yurt dışı piyasasına yavaş yavaş yayılmaya başladı. Japon şirketin yüksek çözünürlük destekli ilk oyun konsolu insanların oyun oynama deneyimini tamamen değiştirmeyi amaçlıyor. Wii U’nun GamePad adı verilen oyun kumandası geleneksel bir kumandaya göre tamamen yeni bir yaklaşıma sahip, ancak Nintendo’ya göre bu kumanda ve konsol için yapılacak çok şey var.

Nintendo Amerika başkanı Reggie Fils-Aime Wii U’nun lansmanını bir maratona benzetti; lansmanla birlikte Nintendo’nun kapıdan çıktığını, ancak Wii U’yu bulunması istenen yere getirmek için önde daha uzun bir yol olduğunu belirtti. Fils-Aime Nintendo’nun bu yeni oyun konsolu için sürekli güncellemeler çıkaracağını da kaydetti.

Nintendo’da ürün pazarlama direktörü olarak görev yapan Bill Trinen E3’ün Nintendo’nun bu fuardan sonra nelerin geleceği konusundaki detayları açıklamak konusunda büyük bir fırsat teşkil ettiğinin altını çizdi. Ayrıca Nintendo’nun kullanıcılara sürekli yeni içerikler sunmaya odaklandığını, böylelikle insanların sisteme olan ilgisini sürekli canlı tutabileceklerini kaydetti. Öte yandan Trinen Nintendo’nun orijinal Wii konsolu için bundan böyle birinci elden oyun üretimi gerçekleştirmeyeceğini de kaydetti. Nintendo’nun Wii dışında başka bir proje üzerinde çalışıp çalışmadığıyla ilgili soru üzerineyse şu an için böyle bir çalışmanın olmadığı şeklinde basit bir cevap verdi.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER