Teknoloji

Nintendo YouTube’da yayınlanan videolar için iş ortaklığı programı başlatıyor

Nintendo YouTube üzerinde uyguladığı sıkı telif hakkı politikasına yönelik şikayetlere sadık fanlarıyla gelir paylaşımı yapacağı bir iş ortaklığı modeli oluşturarak cevap verecek.

nintendo-logo

Bundan bir yıl önce oyun şirketi, oyun için görüntüleri ve belirli uzunluktaki diğer oyun kliplerini YouTube’da yayınlayan oyuncuların tepesine çökmüştü. Her ne kadar videoların kaldırılması için baskı yapmasa da, bu videoların yayınlanması sonucunda doğacak tüm reklam gelirlerinin Japon şirket ve YouTube’un kendisine devredilmesi hâlinde videoların yayınlanmasına izin vermişti.

Aslında bu durum devam edecek. Ancak Nintendo, Polygon sitesine yaptığı açıklamayla, oyuncular için bir program başlatacağını ve oyun içi görüntüler yayınlayanları iş ortakları hâline getireceklerini duyurdu.

Nintendo Japonya’nın resmi Twitter hesabı üzerinden atılan iki ayrı tweet’te de şirket, videoları şirket tarafından onaylanan resmi iş ortaklarının elde edilen reklam gelirinden pay alacağını belirtti.

Bu hamle ve Mario Kart 8 oyununda yer alan YouTube’da yayınlama seçeneği, şirketin kapalı ağının sosyal yanlarını geliştirmek için bir şeyler yapmaya çalıştığını açık şekilde ortaya koyuyor.

İlgili >> Polygon

İLGİLİ HABERLER