Teknoloji

Nintendo’nun yeni konsolunun çıkışı için 2024 ihtimali güçleniyor

nintendo

Nintendo’nun yeni nesil oyun konsoluyla ilgili söylentiler uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Bunların en yenisi, beklenen tarihin yaklaştığını gösteriyor. VGC’nin haberine göre, Japon oyun devi yeni nesil oyun konsolunu 2024’te piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor.

Siteye konuşan kaynakların verdiği bilgiye göre, yeni konsolda OLED Switch’ten farklı olarak uygun fiyatlı bir LED ekran tercih edilecek. Kartuş yuvasından yeni konsolda da vazgeçilmeyeceği belirtilirken, şirket yöneticileri konsolun 2024’te piyasaya çıkmasının Xbox Series X/S ve PlayStation 5’te görülen stok sorunlarını engelleyeceğinin altını çiziyor.

Switch satışları son zamanlarda eskiye kıyasla biraz yavaşlamış durumda. Hem konsolun çıkışının üzerinden uzun zaman geçmesi hem de PlayStation, Xbox ve Steam Deck gibi rakiplerin daha dişli hâle gelmesi bu tablonun temel faktörleri olarak değerlendirilebilir. Nintendo’nun 4K çözünürlüklü bir konsol üstünde çalıştığına dair haberler 2020’de gündeme gelmiş, şirket bu iddiaları reddetmişti. 2021’de OLED Switch’i çıkaran şirket, ekrandaki iyileştirmeler dışında konsola başka teknik dokunuşlar yapmamıştı.

Nintendo geliştirici kitlerinin dağıtımına başladı

VGC’ye konuşan kaynakların verdiği bilgiye göre, şirket geliştirici kitlerini şimdiden geliştiricilere ulaştırıyor. Nikkei’nin haberinde konsolun geliştirme sürecinin iyi şekilde ilerlediği belirtilirken, 4K çözünürlük desteği ve diğer olası iyileştirmeler konusunda ise bilgi verilmedi.

Nintendo’nun yeni konsoluyla ilgili söylentiler her yıl gündeme gelse de, şimdiye kadar bunlar gerçeğe dönüşmemişti. Ancak bu sefer söylentilerin doğru olma ihtimali daha yüksek görünüyor. 2023 itibarıyla Switch’in piyasaya çıkışının üstünden altı yıl geçmiş durumda. Şirket Wii ve Wii U’nun arasında altı yıl, Wii U ve Switch arasında ise beş yıl boşluk vermişti.

İLGİLİ HABERLER