Eğlence

Nintendo yeni mobil oyunlarının büyük ölçüde şirket içinde geliştirileceğinin sözünü verdi

nintendo-logo-280115

Nintendo’nun oyunlarını ve popüler karakterlerini mobil cihazlara getirmek için Japon şirketi DeNA ile işbirliğine gideceğini açıklaması, teknoloji dünyasında haftanın en önemli gelişmelerinden biri olmuştu. Ancak bu açıklamanın ardından pek çok kişi, Nintendo’nun fikri mülkiyeti altında bulunan karakterleri DeNA’ya lisanslayacağı ve ortaya çıkan oyunların Nintendo kalitesini yansıtmayacağı endişesine kapılmıştı.

Ancak Nintendo Başkanı Satoru Iwata yaptığı açıklamayla yapılan anlaşmanın bahsedilen mantık çerçevesinde işlemeyeceğini belirterek yüreklere su serpti. Time’a konuşan Iwata, akıllı cihazlar için hazırlanan oyunların gelişim sürecinin büyük ölçüde Nintendo tarafından yürütüleceğini dile getirdi. DeNA ise denklemin diğer tarafının yönetimiyle ilgilenecek. Ortaklarının işin servis yönünün gelişimi konusunda önemli becerilere sahip olduğunu belirten Iwata, DeNA’nın öncelikli olarak servis temelli operasyonlardan sorumlu olacağını ifade etti.

Oyunların nasıl bir yapıda sunulacağı ise halen belirsizliğini koruyor. DeNA bugüne kadar stratejisini ücretsiz mobil oyunlar üzerine kurmuş olsa da, Nintendo Başkanı Satoru Iwata aynı yolu izleyip izlememe konusunda henüz bir karara varmadıklarını belirtti. Iwata, Nintendo’nun marka imajına zarar verecek bir şey yapmayacaklarının altını çizdi.

Şirket son olarak 3DS için hazırlanan Pokemon Shuffle ile bir ücretsiz oyun deneyi gerçekleştirmişti. DeNA ile gerçekleştirilen işbirliği, Nintendo’nun konsollara veda edeceği anlamını taşımıyor. Şirket, Wii U’nun yerini alacak yeni bir konsol için çalışmaların başladığını da hafta içinde açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER