EğlenceManşetler

Nintendo Wii’nin takipçisini 2012’de çıkaracak, ön gösterim E3 2011’de bekleniyor

Nintendo 2012 yılında Wii’nin halefi olacak yeni oyun konsolunu çıkaracağını duyurdu. Söz konusu donanımın ilk gösteriminin önümüzdeki haziran ayı başında düzenlenecek E3 2011 etkinliğinde görücüye çıkacağı da belirtildi. Yeni yayınlanan bir yatırımcı notunda dile doğrulanan yeni konsolun adı henüz belli değil, ancak dedikodulara göre konuşacak olursak, Wii 2 olarak adlandırılabilir.

Nintendo mevcut finansal öngörülerinde yeni konsolundan bahsetmiyor, bu durum da Wii 2’nin Mart 2012’den sonra gelebileceğine dair yorumların yapılmasına neden olabilir. Wii 2’nin teknik özellikleri de şu noktada belirsizliğini koruyor, ancak internete sızan son bilgiler Project Cafe ve Nintendo’nun HD oyun dünyasına giriş bileti olacak ve Nintendo Stream adını taşıyan özelliğin Wii 2’de olabileceğini gösteriyor. Nintendo Stream dahilinde her bir kablosuz kumandanın 6.2 inç’lik dokunmatik ekran barındıracağı, bu ekranlarda her oyuncuya özel görüntülerin ve diğer kişiselleştirilmiş bilgilerin yer alacağı söyleniyor.

GameKyo tarafından aktarılan bir habere göreyse, Mario’nun yaratıcısı Shigeru Miyamoto Wii 2 veya Stream adlı cihazın Nintendo 3DS’i kontrolör olarak kullanabileceğini iddia etti. Oyun geliştiricisi Nintendo’nun 3DS’i geleceğin ev konsoluna bağlamak için çeşitli yollar araştırdığı açıklamasında bulundu.

İlgili – Nintendo [PDF]

İLGİLİ HABERLER