Teknoloji

Nintendo Wii U’yu taşınabilir oyun konsolu olarak çıkarmayı düşünmüş

Nintendo Wii U konsolu üzerine 2007 yılında, Wii’yi tanıttıktan kısa bir süre sonra başlamış. Bu sürpriz sayılmaz, çünkü oyun şirketleri yeni oyun konsolları için uzun bir gelişim döngüsü izler ve mevcut konsolları henüz popüler durumdayken bir sonraki popüler ürünleri için çalışmaya başlar. Aslında Nintendo, Wii U’yu DS’i izleyecek başka bir taşınabilir oyun konsolu olarak düşünmüş. Sürpriz olan, işte bu.

Wii U oyun kumandasının tek başına taşınabilir bir cihaz olarak çıkarılma fikrinin göz önünde bulundurulduğunu Nintendo’nun başkanı Satoru Iwata açık etti. Iwata yaptığı açıklamada bu konunun daha önce çeşitli toplantılarda tartışıldığını belirtti. Ancak en sonunda Nintendo Wii U’nun ek bir ekran barındıran kumandaya sahip bir ev konsolu olarak çıkarılmasına karar verildiğini görüyoruz.

Iwata, yapılan tartışmaların sonucunda kumandanın sadece konsol tarafından gönderilen görüntüleri göstermesine karar verildiğini belirtiyor. Bu sayede daha iyi görüntülere kapı açılma imkânının doğacağı düşünülmüş. Öte yandan, Nintendo başlangıçta ikinci ekranı kumandadan farklı bir aksesuar olacak şekilde çıkarmayı düşünmüş. Aslında Wii U kumandalarının pahalı olma olasılığı göz önünde bulundurulursa, ekran aksesuarını ayrı çıkarmak iyi bir fikir olabilirdi.

İlgili – Kotaku

İLGİLİ HABERLER